Pop ga zaobilazi, rodbina neće da čuje za njega, komšije ogovaraju: Radiša jedini radi javno što drugi Srbi prikrivaju

U Radišinom životu sve se promenilo kada je selo saznalo da iako oženjen već dvadesetak godina, u kući ima još jednu ženu i da prva ama baš ništa nema protiv toga. Sveštenik izbegava njegovu kuću, rodbina neće za njega ni da čuje, a komšije ih ogovaraju, ali ni Radiša ni njegove dve žene za to ne haju već složno žive pod istim krovom, odlično se slažu i uz dogovor dele kućne poslove.

Kad je srpska javnost pre par godina saznala za Radišinu priču, nizali su se komentari, a muškarci mu čestitali jer mnogi od njih nisu kadri da izađu na kraj ni sa jednom jedinom a kamoli sa dve žene.

Njih dve – prva Stojanka i druga Ana, izrodile su mu šestoro dece – tri sina i tri ćerke, a sve je počelo ovako.

S prvom suprugom Stojankom živeo je tad već 20 godina i s njom ima tri sina i ćerku, a druga žena Ana došla je pre nešto više od deset godina i podarila mu dve devojčice. Iako su ovakav način života žestoko osuđivali rodbina, prijatelji i deo meštana, a sveštenici ga zaobilazili, Radiša Jovanović iz Trudelja kaže da ne mari mnogo za to.

Kako Radiša priznaje, pravi junak priče je njegova prva supruga Stojanka. Saznavši da je Ana u drugom stanju sa njenim mužem, prihvatila ju je kada su je roditelji izbacili iz porodičnog doma.

„Stojanka je toliko dobra žena i ona je nosilac svega. Jedina me ona razumela, čak se moja majka dugo vremena nije slagala sa ovim i gledala je na to površno, kao što je gledala većina naroda“, ispričao je Radiša koji je tada, pre otprilike tri godine.

Druga žena Ana kaže da joj nije bilo svejedno kada je prvi put trudna dolazila u Jovanovićevu kuću.

„Nije mi bilo lako, tog dana sam se posvađala sa svojim roditeljima i došla ovde sa namerom da ne ostanem, ali ispalo je tako… Mislim da je Stojanka dobra žena. Ona kuva, dok sam ja sa stokom. Sve radimo zajedno“, ispričala je tada Ana u emisiji Nećete verovati.

Izvor: kurir.rs