Ponekad u životu morate jasno doneti odluku: Ostati ili otići

Svakog dana u našem životu se nalazimo na raskrsnici kada donosimo različite odluke.

Živimo život, sanjamo o nekim boljim mogućnostima i bojimo se da napustimo svoju sigurnu zonu.

Bez obzira da li biramo partnera, da li biramo posao, prijatelje, hobije, nikada nismo sasvim sigurni koja je prava odluka za nas. Šta prihvatiti, a šta odbiti? Problem je još veći kada naše srce nije čisto samo sa sobom i mora se doneti odluka.

U životu ponekad moramo da donesemo jasnu odluku: da ostanemo ili da odemo. Nema smisla biti fizički prisutan na jednom, a emocionalno na drugom mestu. Najteže je sedeti na dve stolice. Neodlučnost može postati izvor mnogih psiho-fizičkih bolesti ako se odlaže u nedogled. Pored toga, neodlučnost stvara trajno nezadovoljstvo, jer nismo spremni da kažemo da smo se odlučili za neku ponuđenu opciju.

Agonija neodlučnosti je najgora stvar koja nam se može dogoditi jer tada više nema sveta u kojem živimo, tada više nema osobe kojoj pripadamo, a najgore od svega je što ni sami nismo sigurni ko treba da donese odluku umesto nas.

Moramo da prelomimo što je pre moguće, pa čak i ako shvatimo da smo pogrešno izabrali, možemo početi iznova. To je poruka uspešnih ljudi, greška u učenju kako stvari funkcionišu. Dok ne prelomimo, ne možemo ništa započeti, jer postoji scenario u kojem ne znamo konačni ishod. Dakle, kakvu god odluku da donesete, shvatite da putovanje počinje tek kada se za nešto odlučite. Dok to ne uradite – nema pravog života.