POLA VEKA KRALJA FOLKA: Pevač organizovao izložbu, pa kitio tamburaše! (FOTO)

Šaban Šaulić organizovao je večeras izložbu „Od A do Šabana – pola veka kralja folka“ u jednom restoranu u Skadarliji povodom 50 godina karijere.

Na ovaj način zvanično će biti obeležen i početak proslave 5 decenija rada čija kruna će biti koncert u Štark Areni 6. oktobra.

Izložba koja će trajati od 12. do 20. juna sadrži eksponate iz pevačeve karijere i života – od slika iz najranijeg detinjstva, sa koncerata, omote ploča i albuma, njegovih odela.

Najviše pažnje izazvao je i Šabanov tupe koji je godinama nosio. Inspiracija da ga se oslobodi bio je košarkaški as, Saša Đorđević.

„Kada sam video da Sale nema kosu, rekao sam sebi „Šta sam ja čekao do sad“, rekao nam je pevač kroz smeh i dodao da mu je ideju za izložbu dao PR i prijatelj.

„To se dosetio moj prijatelj Goran Jovanović. Ja sam bio prijatno iznenađen time, a posebno što je u kratkom roku skupio sve eksponate. Ali u tome mu je pomogla moja supruga Gordana. Ja sam na mnoge stvari zaboravio, i na nagrade silne. Jedna od najprodavanijih ploča u Jugoslaviji bila je „Dođi da ostarimo zajedno“, znate koliko sam nagrada dobio“, rekao nam je pevač.

Brojne kolege došle su da podrže Šabana, Zorica Brunclik i Kemiš, Haris i Melina Džinović. Naravno, i porodica je bila uz pevača, pa su pored supruge Gordane, tu bile i ćerke, sin Mihajlo, unuk Luka Adžić koji je uspešan fudbaler.

Kasnije su došli i tamburaši, koje je Šaban kitio sve vreme, a koristio je novčanice od 200 evra.

Izvor: kurir.rs