Pokušali da uđu kroz prozor: Lopovi tipovali kuću Vuka i Dane Drašković, tražili zlato i novac

Lider Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković i njegova supruga Danica našli su se na meti lopova koji su im obili kuću u Beogradu sa namerom da im odnesu dragocenosti, saznaje Kurir.

Naš izvor otkriva da su u dom Draškovićevih upali članovi poznate hrvatske bande, ali su pobegli bez plena jer se uključio alarm.

– Nekoliko pripadnika ove kriminalne grupe već duže vreme tipovali su Vukovu i Daninu kuću, znali su njihove navike, kada izlaze, kada dolaze, koliko se zadržavaju u šetnjama… – otkriva izvor Kurira i dodaje:

– Vrebali su povoljan trenutak da upadnu kada nisu kod kuće. Očigledno su isplanirali da upadnu i potraže zlato, novac i ostale dragocenosti i da se munjevito evakuišu. Razbili su prozor, pokušavajući da uđu. Međutim, aktivirao se alarm, pa im je plan propao. Razbežali su se čim su čuli buku.

Kako saznajemo, ovaj pokušaj pljačke dogodio se 24. novembra prošle godine, a Draškovići su odmah prijavili slučaj nadležnim organima.

– Drugom osnovnom tužilaštvu podneta je krivična prijava protiv N. N. lica, koja je zavedena 28. novembra 2018. A zanimljivo je da je to bilo dan uoči Vukovog 72. rođendana – priča naš izvor.

Danica Drašković je negirala za Kurir informaciju o pljački.

– Nisu nam opljačkali kuću. To nije tačno. Ništa slično se nije desilo – rekla je ona.

Drašković su trenutno Americi. Oni su bili gosti na Molitvenom doručku u Vašingtonu, koji američki predsednik tradicionalno priređuje svakog prvog četvrtka u februaru.

Izvor: kurir.rs