Pojedine ekspoziture „Pošte Srbije“ obustavile isplatu socijalnih davanja: Reagovao ministar Đorđević

Zbog informacija da su pojedine ekspoziture „Pošte Srbije“ obustavile isplatu socijalnih davanja za pojedine kategorije stanovništva, reagovao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.
On je zahtevao da se isplata socijalnih davanja i novčanih naknada hitno nastavi.
„Od ponedeljka će problem biti rešen. Informisan sam da se radi o grešci, tako da će isplate nastaviti da se obavljaju po planu“, rekao je Đorđević.

Kako je pisalo na obaveštenjima koja su se u toku jučerašnjeg dana pojavila na vratima pošta, zbog „trenutne epidemiološke situacije obustavlja se isplata dečijeg dodatka, invalidnine, novčane socijalne pomoći, nege i pomoći drugog lica, posebne novčane naknade, naknade za porodični smeštaj, roditeljskog dodatka i naknade za tržište rada“.

Izvor 021.rs iz Pošte rekao je da je dopis o novoj odluci stigao u ekspoziture pošta. Ali da još uvek nije objavljen na zvaničnom sajtu. To se, sudeći po reakciji ministra Đorđevića, neće ni dogoditi. Izvor 021.rs navodi i da će od 25. marta krenuti dostava penzija na kućne adrese. A u pomoć poštarima bi mogli da priskoče vojska i kuriri iz Post-eskpresa.

U narednim danima ministar će održati sastanaka s rukovodstvom „Pošte Srbije“. I doći do dogovora o isplati naknada najstarijim građanima na kućnu adresu, saopštilo je Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja.

U saopštenju se napominje da ministarstvo obavlja sve isplate po planu. Kao i da se građani o datumima isplata i detaljima mogu informisati na njihovom sajtu.

„Isplata socijalne pomoći i drugih prinadležnosti koja je najavljena za danas i sutra nije zaustavljena. A građani su bez razloga bili uznemireni glasinama koje su dobili u pojedinim poslovnicama ‘Pošta Srbije'“, saopštila je Banka Poštanska štedionica.

Izvor: 021.rs