Počinje snimanje filma o najvećem boemu među pevačima: Evo ko će glumiti Tomu Zdravkovića i Silvanu Armenulić (FOTO)

Zvanično počinje snimanje filma o najvećem boemu među pevačima narodne muzike – Tomi Zdravkoviću, nakon više od godinu dana priprema… Projekat „Toma“ realizuje se u saradnju sa Telekom Srbija i Filmskim centrom Srbije, a premijera je planirana za početak naredne godine.

Producenti Dragan Bjelogrlić i Željko Joksimović odlučili su da glavnu ulogu daju glumcu Milanu Mariću, dok ćemo u ulozi Silvane Armenulić gledati Tamaru Dragičević. Scenario za ovaj film potpisuju Nikola Pejaković i Dragan Bjelogrlić, a režija je poverena iskusnom Zoranu Lisincu.

U ovom projektu kao glumce videćemo i Andriju Kuzmanovića, Petra Benčinu, Mirjanu Karanović, Slobodana Bodu Ninkovića, Ivana Zekića, Marka Janketića, kao i mnoge druge.

„Tomu Zdravkovića su zvali ‘pesnik tuge’. Pevao je iz duše, i za dušu. Voleli su ga svi. I oni koji ne slušaju narodnu muziku, voleli su i slušali Tomu. I danas, 30 godina posle njegove smrti, njegove pesme se slušaju i poručuju po kafanama. Pevaju ih i poručuju i oni koji ne znaju ko je bio Toma. O njemu i njegovom životu napisano je nekoliko knjiga, podignuta su mu dva spomenika, a sada se sprema i film. Na pitanje ‘zašto’ pokušaćemo da damo odgovor ovim projektom“, izjavio je Dragan Bjelogrić.

Muzika za koju je Toma živeo biće posebno akcentovana u filmu.

„Biće ovo veliko podsećanje sa obavezom na muziku i žanr koji su mnogi odavno zaboravili. Iako se mnogima čini da je muzika tog vremena konstantno oko nas, stvari baš nisu takve. Najezda novih trendova, brzina života, prečesta otuđenja ljudi proizvode svakodnevicu koje se niko kroz koju godinu neće ni sećati. Sam Toma je govorio da je vreme provedeno u kafani i novac potrošen u istoj ništa drugo do ulaganja u sećanje. Treba da razmislimo čega ćemo se sećati u životu. Ovaj film govori o tome“, istakao je Željko Joksimović.

Film „Toma“ predstavlja biografsku sagu ne samo o životu ovog nesvakidašnjeg umetnika, već i o ljudima koji su činili njegov život i inspirisali ga u stvaranju nekih od najpoznatijih ljubavnih pesama koje i danas žive. Ovo će biti priča o jednom vremenu, koje su obeležili umetnici i velikani poput Dragana Nikolića, Tozovca i Cuneta, Bore Todorovića, Kamala Montena, Zorana Radmilovića i Lepe Lukić.

Izvor: kurir.rs