Pobuna među ministrima: Zlatibor Lončar hoće još jedan mandat, Darija Kisić menja Đorđevića

Iako je prvo bilo reči da je Zlatibor Lončar među ministrima koji su spremni za zamenu, te da bi ga u tom slučaju zamenila doktorka Darija Kisić Tepavčević, ipak su mnogo veće šanse da i treći mandat zaredom on bude na čelu Ministarstva zdravlja.

Ako to bude slučaj, Darija bi dobila mesto ministarke za socijalna pitanja. – Lončar je sproveo velike reforme u zdravstvu i u ovom trenutku su u toku značajni projekti za funkcionisanje ovog resora. On je u tome glavna karika, pa su velike šanse da ostane i završi započeto – priča naš izvor. Podseća da je među favoritima za ministarku zdravlja bila epidemiolog Darija Kisić Tepavčević, ali da su ipak mnogo veće šanse da Lončar ipak ostane na čelu zdravstva.

– S obzirom na to da doktorka Kisić ima odlične kompetencije i da se tokom epidemije koronavirusa pokazala dobro u različitim segmentima, po svemu sudeći joj se smeši ministarsko mesto. Pošto je sve izvesnije da Lončar ostane na svojoj poziciji, ona je viđena za ministarku rada i socijalnih pitanja. Očekuje se da ona svakako bude članica Vlade, a moguće je da će upravo zameniti aktuelnog ministra Zorana Đorđevića – priča izvor.

Politikolog Jelena Vukoičić ističe da je u ovom trenutku rano prognozirati ko će voditi koji resor.

– I ja sam čula ovakve informacije koje vi pominjete, ali vrlo je nezahvalno baratati imenima. I ranije se dešavalo da se nagađa ko će doći na koju funkciju, pa kad se sve definitivno desi, pokaže se da su neke prognoze bile pogrešne ili da su oni koji odlučuju promenili mišljenje. Za politiku je specifična upravo ta fluidnost, ništa nije zapečaćeno – kaže Vukoičićeva.

Među političarima koji imaju dobre šanse da se nađu na najvišim položajima u vlasti jesu i poslanica SNS Marija Obradović, kao i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović.

Izvor: kurir.rs