Platila sam ih 5.000 dinara, nisam ih ni isprljala: Prvi dan sam ih obula krenula na posao i evo kako sam završila (FOTO)

Čizma glavu čuva, davno su rekli naši preci, ali očigledno ne svaka. Ranije se vodilo račina da obuća bude kvalitetno napravljena, ušivena, zalepljena i da traje godinama.

Dok kupujete obuću vodite računa da vam bude udobna i nekada ne pitate za cenu. Kada kupujete u velikim radnjama, onda i ne razmišljate da vam mogu podvaliti robu, pogotovo ako za njih date 5.000 dinara.

Tako je naša koleginica krenula na posao i obula nove čizme, ali je jedva uspela da dođe do posla – đon se potpuno odlepio. Čizme uopšte nisu bile zalepljene, urađeno je kao poznata majstorska izreka „drži vodu dok majstori odu“. Čizme je platila 5.400 dinara, a sad će morati da plati i šusteru kako bi mogla da se vrati kući jer nova obuća se ne kupuje svaki dan i ne menja kao čarape.

„Ove čizme nisu ni videle lepka. Koža je dobra, ali od lepka ništa“, rekao je obućar i naglasio da, kad se đon zalepi, bar 24 sata se ne sme nositi.

Tako je bez čizama ostala dva dana, koliko će trajati popravka, a kući će se vratiti u uslužnim cipelama, ko zna čijim.

Izvor: kurir.rs