Planirate u Grčku na letovanje? Na ove stvari obavezno treba da obratite pažnju, grčki policajci nemaju milosti

Svi znamo da Grci tokom letnje sezone gledaju da što više zarade. Znamo i da ne biraju sredstva, ali znamo i da umeju da preteraju. Problem obično bude u tome što se kola slome na srpskim turistima, a ovoga puta su kola i doslovno u priči.

Naime, naši turisti su pre neki dan na Halkidikiju doživeli veliku neprijatnost.

Policajci su ih kaznili skidanjem tablice, oduzimanjem dokumenata i kaznom od 200 evra zbog prelaska preko pune linije.

Ono što su na jednoj od stranica posvećenih grčkoj napisali, prenosimo u celosti:

„Moram da Vas obavestim o današnjim neprijatnostima na Halkidikiju tj. mestu Kriopigi i skretanju za Hotel Palladium. Danas su policajci tri porodice kaznili skidanjem tablica, oduzimanjem dokumenata i kaznom od 200 evra zbog prelaska preko pune linije kada se izlazi sa puta koji je glavni prilaz hotelu tj. hotelima na gornjoj strani magistrale. Jeste dupla puna linija, ali ovo je izlaz i ulaz za hotele!

Sve bi bilo ok da ima makar nekog upozorenja, znaka, što naravno ne postoji. Vidite slike u svakom slučaju… Policija je danas čekala na 50 m odavde ka Afitosu pravac tj. skretanje za plažu Agora. Ne postoji znak da je nedozvoljeno skretanje levo, da je jasno istaknuto, ali ovako kazniti nekoga je sraman potez policije (uzgred sve su u pitanju porodice).

Niko ne pretiče niti se iživljava već izlazi na magistralni put za koji nema znaka da je negde zabranjeno skretanje (u našem slučaju na levo). Sutra idemo u policiju da vidimo kako će konačno biti, ako imate neki savet pišite…“.

Na žalost istorija se svake godine ponavlja 🙁 Prenosimo vam poruku koju smo dobili večeras od porodice Ikić koja letuje…

Gepostet von www.grckainfo.com am Montag, 17. Juni 2019

Požalili su se srpski turisti

Ne verujemo da bi iko podržao prelazak preko pune linije, ali kada je to „fora“ za uzimanje novca, e pa braćo Grci, onda to malo nije u redu.

Izvor: kurir.rs