Pitanje mog šestogodišnjeg sina spasilo je moj brak od raspada

„Mama, da li moram i ja da se ženim? – Ovo pitanje postavio je šestogodišnji sin svojoj majci, blogerki i jutjuberki Džoan Venditi, ne znajući šta bi ono moglo da izazove. Te reči su, naime, naterale mladu majku na razmišljanje.

Na svom blogu napisala je da je pitanje njenog sina bilo ispunjeno strahom i da se ona zbog toga zapitala šta nije u redu sa njenim brakom – i da li uopšte nešto nije u redu.

„Ne, ne moraš da se ženiš. Možeš da radiš šta god želiš, mi samo želimo da nam budeš srećan“, odgovorila je Džoan, na šta je on odgovorio sa vidnim olakšanjem: „Uh, super, ne bih mogao da se stalno svađam i raspravljam sa nekim“.

U tom trenutku blogerka je shvatila koliko je njeno pasivno-agr.esivno ponašanje i ponašanje njenog supruga uticalo na njihovog sina. Svađali su se zbog svake sitnice i gluposti, a atmosfera u kući je često bila hladna i napeta.

Zbog toga majka četvoro dece uzela je stvari u svoje ruke i „revidirala“ proteklih nekoliko godina: veridbu, brak, pobačaje, probleme na poslu, zdravstvene probleme … Kroz sve to su prošli zajedno, ali njihova veza je patila.