Pitali Engleza od kog se voća pravi: Srpska šljivivca se pojavila u britanskom kvizu (VIDEO)

Šljivovica je već dugo vremena zaštitni znak svih srpskih proslava, ali i brend naše zemlje. O tome koliko je ovo piće postalo poznato u svetu, govori činjenica da se tradicionalna srpska šljivovica našla u pitanjima u britanskoj verziji kviza „Želite li da postanete milioner?“.

Naime, među pitanjima našlo se i „Koji je glavni sastojak brenda šljivovica“, dok su među ponuđenim odgovorima bili trešnja, kajsija, pomorandža i šljiva.

Učesnik kviza nije bio siguran koje je voće u pitanju, pa se odlučio za pomoć prijatelja, odnosno svoje majke. Čim ju je pozvao i pročitao pitanje, majka je bez razmišljanja odgovorila „Šljiva, šljiva, odgovor je šljiva“.

Ubedljive reči majke i njeno dobro poznavanje sastojka tradicionalnog alkoholnog pića koje dolazi iz Srbije naveli su na smeh sve u studiju, pa i samog voditelja i učesnika kviza koji je dobro znao koga da pozove, te se odlučio za odgovor koji mu je majka rekla, i naravno, pogodio, te osvojio 125.000 funti.

https://twitter.com/SavaIISavanovic/status/1467535033229524992

Delić kviza posebno je zapao za oko korisnicima Tvitera koji su oduševljeni, kako pitanjem, tako i majkom učesnika, koja je, kako su pisali ispod objave na pomenutoj društvenoj mreži „očigledno dolazila u Srbiju“.

Izvor: kurir.rs