Pijte ovo 10 dana pre odmora – bronzani ten je zagarantovan

Letnji odmori počinju! Sada je pravo vreme da počnete pripremati svoje telo za nekoliko dana neprekidnog izlaganja suncu.

Pijte ovo piće deset dana pre odmora svaki dan, a koža će vam zahvaliti.

Treba vam: 1 šargarepa, 1 breskva, 1 komad sveže bundeve ili dinje i 1 jabuka.

Priprema: Jednostavno je, stavite sve sastojke u blender, a ako želite možete dodati i drugo voće za bolji ukus. Dodajte malo limuna za vitamin C i pijte ovaj sok svakodnevno pre doručka.

Počnite sa ovom navikom bar 10 dana pre odmora, a dok se sunčate, svakako unesite najmanje jednu šargarepu dnevno.

Tajna šargarepe je u beta karotenu, koji štiti kožu od UV zraka, obnavlja ćelije i uzrokuje bržu pigmentaciju kože pod sunčevim zracima.

Ako ga redovno konzumirate, možete se sunčati na priatnom suncu, a ne da se pržite kao druge devojke i da se vratite kući s više nego zadovoljavajućim rezultatima.

Većina ljudi kada kupuje kremu za sunčanje obrati pažnju samo na zaštitni faktor. Međutim, ove kreme imaju još jednu veoma važnu indikaciju koja označava efikasnost zaštite koja se ocenjuje zvezdicama, a stručnjaci u ovoj oblasti preporučuju da se više pažnje posveti tome.

Dok idete na odmor, naravno, morate koristiti kremu za zaštitu kože od sunca, a najdelotvornija i najbolja je ta krema koja sadrži oznaku „SPF“ koja označava zaštitu od UVB i PPD, što, pak, ukazuje na zaštitu od UV zraka, i njihova razmena treba da bude 3: 1 ili 2: 1.

Jedna zvezdica je minimalna zaštita, dve- srednja zaštita, tri – dobra, četiri – vrlo dobra i pet- odlična.

Prema tome, proizvod sa SPF 30 i 4 ili 5 zvezdica smatra se najboljom kombinacijom za zaštitu od sunčevog zračenja.

Takođe vas podsećamo da se kreme nanose pola sata pre izlaska na sunce. Deca do dve godine ne bi trebalo da se vode napolje na visokim temperaturama, dok starija deca treba da koriste kreme sa višim faktorom zaštite.