Pevačev kum otkrio detalje koje niko nije znao: Tozovac nosio ovu fotografiju u novčaniku

Predrag Živković Tozovac (85), kojeg su mnogi nazivali najvećim gospodinom srpske narodne muzike, a od milošte, kao znak muzičke veličine, srpskim Džonijem Kešom, napustio nas je juče.

Ratko Rađenović, venčani kum pevača, u ispovesti kaže da više ništa neće biti isto, te da će mu najbolji prijatelj faliti svakoga dana.

– Poslednji put sam ga video pre tri i po nedelje, pre nego što je otišao u KBC „Dragiša Mišović“. Činilo se da će se izvući jer su ga otpustili na kućno lečenje, međutim stanje mu se naglo pogoršalo i prebačen je na VMA – priča  pevačev kum.

– Mi smo bili najbolji prijatelji. Družili smo se čitavog života, ali poslednjih 20 godina intenzivno. Nedostajaće mi naši razgovori, njegovi saveti. On je bio najinteligentniji i najbolji čovek kojeg sam ikada upoznao – kaže on.

– Bio je najveći ljubitelj života, pionir življenja. Zapravo, bio je sublimacija inteligencije, emocije i pameti. U novčaniku je nosio fotografiju svog oca. Zamislite kakav je to bio čovek, koji je do smrti nosio fotografiju oca kojeg praktično nije ni poznavao. Bio je pun empatije i od ljubavi satkan. Iz životne tuge i rapsodije, napisao je najlepše ljubavne pesme – govori Rađenović o svom kumu sa puno emocija.

Izvor: kurir.rs