Penzionerka nasela na priču telefonskih prodavaca, mužu pozlilo zbog masažera: Prodavci će za ovo biti debelo kažnjavani

Ukoliko Skupština Srbije usvoji nacrt Zakona o zaštiti potrošača, maltretiranju građana od strane trgovaca putem telefona za promociju i prodaju određenih proizvoda će doći kraj, a oni koji budu pokušali da tako nešto urade, biće prekršajno gonjeni i platiće visoke novčane kazne.

Praksa uznemiravanja pokušaće da se zaustavi i to uvođenjem registra „Ne zovi“, jer je do sada telefonskom trgovinom bilo raznih zloupotreba i prevara, naročito kod starije populacije i penzionera, koji su zbog lakovernosti česta meta telefonskih prodavaca.

Registar će omogućiti da potrošači koji ne žele da primaju pozive trgovaca putem telefona ili SMS i MMS mogu podneti zahtev telefonskom operatoru sa kojim imaju zaključen ugovor, da im se njihov broj, fiksni ili mobilni, upiše u registar. Nakon toga, nijedan od trgovaca ne bi smeo da pozove, a ako ipak to učini, mogao bi da prekršajno odgovara i plati novčanu kaznu i do 50.000 dinara.

Penzionerka O.L. iz Lazarevca doživela je jako neprijatno iskustvo upravo sa telefonskom prodajom. Naime, trgovci jedne kompanije više puta su je zvali i nudili različite proizvode, koja ona nije želela da kupi. Da bi prekinula komunikaciju, objasnila im je da zvonjava telefona smeta njenom suprugu koji boluje od Parkinsonove bolesti. Međutim, prodavci su to okrenuli u svoju korist i zloupotrebili tako što su joj ponudili telefonom masažer od 89.880 dinara, koji je navodno spas za poboljšanje zdravstvenog stanja njenog supruga.

Naivna penzionerka poverovala je u lekovitost masažera, ali s obzirom na to da je njena penzija samo 24.000 dinara, rekla im je da će razmisliti o kupovini. Međutim, vremena za razmišljanje prodavci joj nisu dali jer su se već sutradan pojavili na njenim vratima sa spremnim ugovorom o prodaji i masažerom.

„Ja čak nisam ni bila upoznata da dolaze jer se na telefon tog dana javio moj suprug, pošto sam bila u prodavnici. Iako su došli, kolebala sam se i sumnjala u njihove priče o delotvornosti masažera, a da bi me uverili pozvali su u mom prisustvu telefonom navodno doktora koji je potkrepio njihove navode. Poverovala sam i odlučila da kupim uređaj, ali je problem bio moja mala penzija pa su mi oni produžili rok plaćanja kako mi mesečna rata ne bi prelazila 4.000 dinara. Potpisala sam ugovor, verujući da će se loše zdravstveno stanje mog supruga pomoću masažera popraviti“, priča oštećena penzionerka.

Nakon toga sledi prava borba da se greška ispravi, koja u priču uključuje i penzionerkinu ćerku.

„Ćerki sam rekla šta sam nabavila i objasnila joj šta mi je rečeno. Ona u to nije poverovala i konsultovala je lekara koji joj je rekao da korišćenje masažera može samo da dovede do kontraindikacija kod obolelih od Parkinsona. Nakon toga, ona kreće u borbu za raskid ugovora i vraćanje 9.880 dinara, koje sam gotovinski uplatila, i uspeva, ali tek nakon što je zapretila tužbom i zvanjem nadležnih institucija. Ne poričem i svoju odgovornost, ali kada vam se predstavi nešto kao mogućnost za izlečenje, vi poverujete. Mi penzioneri i stariji ljudi smo meta tih telefonskih trgovaca jer smo lakoverni“, kaže O.L.

U Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, koje je i predlagač Zakona o zaštiti potrošača, kažu da upravo zbog ovakvih slučajeva se i uvodi registar „Ne zovi“.

„Registar će doprineti prevenciji nasrtljive poslovne prakse trgovaca koja je usmerena na sve potrošače, a najviše na stariju populaciju kao što su penzioneri. Predviđena je prekršajna odgovornost trgovca ako i pored toga što je potrošačev broj upisan u registar, pozove potrošača u komercijalne svrhe. Propisana je i naplata novčanih kazni za neke prekršaje i to 50.000 dinara za pravno lice, 8.000 dinara za odgovorno lice u pravnom licu i 30.000 dinara za preduzetnike“, ističu u Ministarstvu trgovine.

Izvor: blic.rs