Pazite ako idete na odmor u Grčku: Carinici će vam oduzeti kese ako nosite ovo

Ako idete na odmor u Grčku, treba da pazite šta nosite sa sobom, jer carinski službenici u Grčkoj imaju stroga pravila i propise.

Dakle, ne smete nositi meso, kao ni mlečne proizvode. Možete uzeti do dva kilograma mleka u prahu, kao i hranu za posebne potrebe. Dozvoljeno je 2 kg hrane za kućne ljubimce.

Možete uvesti do 5 kilograma voća i povrća, a dozvoljeno je 40 cigareta.

Osim toga, odmor u Grčkoj ove godine će vas koštati više od pola do četiri evra, u zavisnosti od vrste smeštaja, cene u Grčkoj će biti veće u iznajmljenim stanovima i hotelima, zbog nove boravišne takse koja je stupila na snagu na početku prošle godine.

– Porez na boravak snose turisti sa svojim dolaskom. To se odnosi i na hotele i iznajmljene apartmane i sobe. Visina zavisi od kategorije. Pola evra za iznajmljene sobe i apartmane i za hotele 1 i 2 zvezdice, 1,5 evra dnevno u hotelima s 3 zvezdice, 3 evra za 4 zvezdice i 4 evra u hotelima s 5 zvezdica.

Prehrambene i ugostiteljske usluge su znatno skuplje. Procene su da ćete i ovde potrošiti 100 evra više nego prošle godine.

Gruba matematika kaže da ako želite ući u identičnu atmosferu kao prošle godine, za oko 10 dana trebaće vam oko 200 evra plus.