Pavle Vuisić je imao rođenog brata koji je takođe glumac: Gledali smo ga u legendarnim ostvarenjima

Glumca Pavla Vuisića i danas mnogi pominju, budući da je obeležio jednu glumačku epohu. Njegova životna priča prepuna je interesantnih događaja.

Pamtimo ga po filmovima „Ko to tamo peva“, „Maratonci trče počasni krug“, „Povratak otpisanih“ i mnogim drugim.

Uprkos tome što nikada nije uspeo da upiše Fakultet dramskih umetnosti, to ga nije sprečilo da snimi 129 dugometražnih i 14 televizijskih filmova, te 17 televizijskih i 6 mini serija.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, poput „Zlatne arene“, Sedmojulske nagrade, Oktobarske nagrade grada Beograda, nagrade „Car Konstantin“ i drugih.

Rođen je 10. jula 1926. godine na Cetinju. Otac mu se zvao Miša, a majka Radmila. Međutim, malo ko zna da Paja ima rođenog brata Dušana koji je takođe bio glumac. Igrao je u 40 filmova.

Pre nego što je uplovio u glumačke vode, bio je aktivni oficir jugoslovenske ratne mornarice, kao kapetan torpednog čamca.

Između ostalih, igrao je i u filmu “Šešir profesora Koste Vujića” iz 1972. godine u kojem je u glavnoj ulozi briljirao Pavle Vuisić. Dušan Vujisić je igrao manju ulogu stanodavca Ivkovića. On je takođe imao ulogu u “Povratku otpisanih”.

Ono što je zanimljivo je da je Dušan je zadržao slovo “j” u prezimenu, dok ga je Pavle izbacio.

Izvor: stil.kurir.rs