Patrijarh Pavle rođen je na današnji dan: Medicinska sestra otkriva njegove poslednje izgovorene reči

Na današnji dan rođen je naš voljeni patrijarh Pavle, a glavna medicinska sestra centralnih apartmana na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu Mara Tešić je odlučila da progovori o poslednjim danima života Njegove svetosti.

Kako navodi ova požrtvovana medicinska radnica, za nju su najveće nagrade poznanstva sa patrijarhom Pavlom, kao i patrijarhom Irinejom i Germanom.

„Za vreme boravka Njegove svetosti, na VMA je podignuta mala crkvica u kojoj je boravio kada god je mogao. Jednog dana, u toku praznika, moj zadatak trebalo je da bude da ga odvedem u crkvu. Ipak, našla sam se pred teskobom koju je, bez reči, uspeo da reši samo on“, započinje priču medicinska sestra.

„Trebalo je da ga presvučem, stavim u kolica i spustim dole u crkvicu. Međutim, meni je bilo toliko žao da ga u takvom stanju pomeram jer je zaista bio nemoćan i bolestan. Bila sam u žestokoj dilemi kako da odlučim da ga ne odvedem u crkvu kada je to čovek koji je ceo život posvetio veri i molitvi. U toj svojoj dilemi prišla sam krevetu i nisam ni izgovorila celu rečenicu, a on, uvek je znao sa kojim mislima dolazim kod njega. Poljubila sam mu ruku i rekla sam mu:

„Vaša svetosti, pomozite mi u nameri da rešim svoju dilemu. A on je rekao samo: „Nemojte me, Maro, umoran sam.” To je bilo poslednje, ubrzo je usledio kraj“, otkriva medicinska sestra poslednje reči 44. poglavara Srpske pravoslavne crkve piše Objektiv.

Izvor: objektiv.rs