Pas je nađen živ mesec dana od uragana Dorijan: Zatrpana i zaglavljena đubretom, bez vode i hrane – Borba ove lepotice da preživi je ipak uspela (VIDEO)

Spasioci su bili u potpunom šoku kada su na Bahamima, u području potpuno uništenom tokom urada uragana Dorijan, pronašli psa živog ali jedva.

Ženka je pustila spasioca da joj priđe, mada je bila toliko izgladnela da verovatno ne bi imala snage da se pomeri i da nije bila zaglavljena ispod klima uređaja koji je uragan bacio moguće baš na nju.

Iako je reč o grupi iskusnih ljudi koja je iz ovog ugroženog područja uspela da spase više od 100 pasa, nisu mogli da veruju da su pronašli životinju koja je preživela mesec dana zaglavljena i nepomična.

Najpre joj je prišao lagano, ponudio joj malo hrane na poklopcu konzerve da je odobrovolji, a potom je lagano podigao i odneo na sigurno.

Malo je reći da je pas bio kost i koža, ali želja za životom je bila tolika da je ova umiljata životinja dopustila svojim spasiocima da joj priđu i odnesu na tretman na kliniku.

S obzirom na to da je pravo čudo da je uopšte mnađena živa, spasioci su joj dali ime Mirikl (čudo), i nadaju se da će uspeti da je oporave. Takođe se nadaju i da će uspeti i da je ponove spoje sa njenim vlasnicima, ali i ako ih ne nađu, pobrinuće se da Mirikl dobije topli dom i ljubav koju zaslužuje.

Izvor: kurir.rs