Pao direktor Vinče: Uhvaćen kako prima 4.000 evra mita (VIDEO)

Slavko Karić (37), direktor Centra operative Instituta za nuklearne nauke „Vinča“ i suprug direktorke Milice Marčeta Kaninski uhapšen je danas zbog sumnje da je primio mito

Prema nezvaničnim informacijama, Karić je uhapšen zajedno sa direktorom Centra za motore u tom Insitutut Brankom Spajićem (31). Njih dvojica su, prema pisanju „Blica“, od jednog zaposlenog tražili 4.000 evra kako bi ga prebacili na drugo radno mesto u Institutu, koje je i bolje plaćeno.

O njihovom hapšenju oglasila se i policija, čije saopštenje prenosimo u celosti:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su dve osobe zaposlene u Institutu za nuklearne nauke „Vinča“ zbog postojanja osnova sumnje da su od oštećenog, koji je takođe zaposlen u Institutu, zahtevali i primili 4.000 evra kako bi posredovali da ne bude premešten na drugo radno mesto.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo trgovina uticajem uhapšeni su odgovorno lice Sektora operative Instituta u Vinči S.K. (1982) i rukovodilac u tom Sektoru B.S. (1988).

Sumnja se da su S.K. i B.S. tražili i uzeli novac kako bi posredovali da oštećeni ne bude premešten sa radnog mesta u okviru koga je bio upućen u jednu špeditersku kuću, gde je ostvarivao značajne novčane bonuse.

Osumnjičeni B.S. uhapšen je prilikom primopredaje novca u jednom tržnom centru u Beogradu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Izvor: alo.rs