Ovo su najbogatiji teniseri na svetu: Prvo mesto će vas iznenaditi (FOTO/VIDEO)

Krećemo od desetog mesta!

BROJ 10 – DŽON MEKINRO
Vrednost imovine: $100 Miliona.

Džon Mekinro je imao veoma uspešnu karijeru, Osvojio je 9 Gren slema u dublu i jedan u mešovitom dublue! On je možda najviše poznat po svom temperamentu zbog koga je često upadao u probleme sa sudijama. Tokom svoje karijere osvojio je sedam Gren slemova u singl konkurenciji a 1999. godine je ušao u Internacionalnu kuću slavnih za tenisere!

BROJ 9 – ENDI MAREJ
Vrednost imovine: $100 Miliona.

Škotski teniser bivši svetski broj jedan i osvajač tri Gren slem trofeja, 2012. godine dobio je Congu za svoj prvi Vimbldon. Ta pobeda ga je upisala u stranice belog sporta kao prvog Britanca koji je slavio na ovom turniru u 77 godina! Marej zarađuje između 10 i 15 miliona dolara na i van terena! On ima i dve zlatne medalje sa Olimpijskih igara!

BROJ 8 – MARIJA ŠARAPOVA
Vrednost imovine: $130 Miliona.

Zbog njene lepote ali i impresivnog tenisa, Marija Šarapova je postala jedna od najplaćenijih ženskih atleta svih vremena! Ona je sa 17 godina osvojila svoj prvi Gren slem (Vimbldon), nakon toga ređala je uspehe i osvajala još trofeja. US Open 2006., Australian Open 2008. i dva puta Rolan Garos 2012. i 2014. godine su joj među najprestižnijim titulama! U pet navrata je bila svetski broj 1 na WTA listi!

BROJ 7 – PIT SAMPRAS
Vrednost imovine: $150 Miliona.

Pit Sampras je oduvek bio favorit publike, a na ruku mu ide i impresivna 14-godišnja karijera u kojoj je osvojio 14 Gren slem titula u singl konkurenciji. Sampras je šest godina zaredom proglašen za najboljeg tenisera ATP-a od 1993-1998. godine. Tokom karijere, osvojio je oko 43 miliona dolara od turnirskih nagrada i oko 100 miliona i više od raznih događaja i njegovih nastupa kao gost.

BROJ 6 – ANDRE AGASI
Vrednost imovine: $175 Miliona.

Penzionisani američki teniser i bivši broj 1. Andre Agasi, profesionalac je postao 1986. i za samo dve godine zaradio je 2 miliona dolara! Njegov uspeh se nastavio i on je jedan od dvojice tenisera koji je uspeo da osvoji „Zlatni Gren slem“ (Sva četri GS i zlatna Olimpijska medalja) On se bavi humanitarnim radom, a osvajač je 8 Gren slemova.

BROJ 5 – SERENA VILIJAMS
Vrednost imovine: $180 Miliona.

Serena Vilijams je najuspešnija teniserka svih vremena! Pored 23 titule u pojedinačnoj i 12 u konkurenciji parova, osvojila je i četiri zlatne medalje na Olimpijskim igrama, tri u igri parova i jednu u pojedinačnoj konkurenciji. Ona zarađuje od 10-20 miliona dolara godišnje od sponzora i raznih događaja, ujedno je i najbogatija teniserka svih vremena!

BROJ 4 – RAFAEL NADAL
Vrednost imovine: $180 Miliona.

Jedan od najemotivnijih tenisera današnjice, Rafael Nadal je na mnogo načina ispisao istoriju ovog sporta. On je drugi čovek koji je uspeo da kompletira „Zlatan slem“, a kako ređa uspehe na turnirima na šljaci naivno je govoriti. „Kralj šljake“ je osvojio 12. turnira na Rolan Garosu, a trenutno ima u svom vlasništvu čak 18. Gren slemova! Većina njegovog novca je došla od nagradnog fonda sa turnira, oko 103 miliona dolara!

BROJ 3 – NOVAK ĐOKOVIĆ
Vrednost imovine: $200 Miliona.

Novak Đoković je postao profesionalac 2003. godine, a osvojio je više od 119 miliona dolara samo od nagradnih fondova! Na US openu prošle godine je osvojio 3.8 miliona dolara! Njegova dela zahtevaju poseban tekst koji bi bio mnogo duži od ovog. Ali ukratko osvojio je sve Gren slemove (15) po više puta, sem Otvorenog prvenstva Francuske u kom je trijumfovao 2016. godine. Te godine je držao sva četri velika trofeja u svom vlasništvu, a ove godine je imao priliku da to ponovi. Za našu zemlju je osvojio dve bronze, 2008. i 2012. godine!

BROJ 2 – RODŽER FEDERER
Vrednost imovine: $450 Miliona.

Rodžer Federer je svoju profesionalnu karijeru započeo 1999. godine. Postao je ubrzo i najmlađi član ATP kluba 100, a Švajcarsku je predstavljao 2000. godine na Olimpijadi! Osvojio je 20 Gren slem titula i ima dve zlatne medalje u dubl konkurenciji (Zlatni slem zahteva singl konkurenciju). U svom vlasništvu ima sva četri velika turnira i kao u slučaju kod Đokovića, samo jednom je osvojio Rolan Garos!

BROJ 1 – ION TIRIJAK
Vrednost imovine: $2 milijarde.

Rumunski biznismen i bivši teniser, Ion Tirijak je ubedljivo najbogatiji teniser na svetu! Kada je Ion igrao profesionalno tenis, on je osvojio „Bavarski Internacionalni šampionat u tenisu“ 1970. godine i stigao je do četvrtfinala Rolan Garosa 1968. godine. Najviše uspeha je imao u dublu, u kom je imao 22 pobede i gde je dogurao do 19. mesta na ATP listi 1979. Osvojio je zlatnu medalju u singlu i dublu za Rumuniju na letnjoj universijadi u Budimpešti 1965., a nakon teniske karijere, osnovao je privatnu banku „Tiriac“ 1990. godine i postao prvi Rumun koji se našao na Forbsovoj listi milijardera 2007. godine!

Izvor: alo.rs