Ovo je rodna kuća Siniše Mihajlovića – Za nju su ga vezivale lepe ali i bolne uspomene: „Nismo imali za bananu“

Samo devetnaest godina imao je Siniša Mihajlović kada je zbog karijere napustio rodno mesto. Nekoliko godina živeo je u Novom Sadu, gde je dobio angažman u FK Vojvodina, zatim je prešao u Beograd gde mu se ostvario san da zaigra za Crvenu Zvezdu, a onda se zaposlio u italijanskoj Romi koja je po mnogo čemu odredila njegov profesionalni, pa i privatni put.

Rodna kuća Siniše Mihajlovića u Borovu bila je do tog vremena kutak u kom su nastavili da borave njegovi roditelji i brat Dražen, ali ubrzo su i oni kuću, svojim rukama podignutu, morali da napuste. Za rodnu kuću Sinišu su vezivale lepe ali i bolne uspomene:

„Danas živim dobro, ali znam kako je kada imate malo da jedete. Kao dete sam voleo banane, ali nismo imali novca. Majka mi je kupila jednu i morao sam da je podelim s bratom. Jednom sam joj rekao da ću da kupim kamion banana kada se obogatim i da ću sve da ih pojedem. Danas idem u restorane biram najbolja jela. Pijem dobra vina, ali ništa nikada neće nadamašiti ukus tih zalogaja banana. Zato mi ništa nije nedostajalo kod roditelja, a bogatsvo koje ću ostaviti svojoj deci nije ekonomsko, već su u pitanju vrednosti i učenja. Iskrenost, odanost, požrtvovanost. Moraće da se oznoje i prezime im neće biti dovoljno“, rekao je svojevremeno Mihajlović.

Kuća u kojoj je Miha proveo detinjstvo, iz koje je svakoga dana kao dečak išao na treninge u FK Borovo ruinirana je, ali je kasnije delimično i sređena. Fudbaler tamo dugo nije želeo da ide. Dvadeset pet godina kasnije, smogao je snage i u društvu brata i kuma Miroslava Tanjge obišao je mesto koje budi lepe ali i bolne uspomene. Tada je posetio i svoju osnovnu školu, ali i teren gde je prvi put poveo loptu i ostvario rezultate. Prošle godine Mihajlović je sa porodicom obilazio Srbiju, rodno mesto svoje majke, ali u Borovo više nije svraćao.

Izvor: story.rs