Ovo je razlika između milijardera i razmaženih bogatih pozera: Bil Gejts čeka red za sendvič

Bivši Majkrosoftov zaposleni Majk Galos na Fejsbuku objavio je fotografiju Bila Gejtsa na kojoj on čeka red za hamburger.

„Kada težite oko 100 milijardi dolara, vodite najveću humanitarnu organizaciju u istoriji čovečanstva i čekate u redu za hamburger, pomfrit i Koka-kolu kod Dick-a kao i svi ostali… Evo kako se bogati ljudi ponašaju, za razliku od pozera sa zlatnom vece šoljom u Beloj kući” napisao je Galos u opisu fotografije.

Vilijam Bil Henri Gejts je suosnivač i predsednik svetski poznate Majkrosoftove kompanije, koju je osnovao sa svojim prijateljem Pol Alenom.

Njihov prvi zajednički proizvod bio je „QBasic“ programski jezik za prvi personalni računar. Kasnije su nastavili sa DOS-om, koji je razvijen za „IBM“, a danas Majkrosoft ima preko 10.000 zaposlenih. Bilovljevo bogatstvo procenjuje se na preko 70 milijardi dolara.

Gejts je filantrop, kompjuterski programer, pronalazač i investitor. Osim toga, ovde vam nudimo najbolje misli ovog velikana:

„Padao sam iz nekih predmeta na ispitima, ali moj prijatelj ih je sve položio. On je danas Majkrosoftov inženjer, a ja sam vlasnik te kompanije.“

„Ne upoređuj sebe ni sa kim u svetu. Ako sebe uporedite, vređate se.“

„Biram lenju osobu da obavi određeni posao. Zato što lenja osoba pronalazi lakši način da uradi posao. “

„Pre nego što ste se rodili, vaši roditelji nisu bili toliko dosadni kao sada. Postali su takvi zbog plaćanja računa, čišćenja vaše odeće i slušanja kako vi kažete da ste sjajni. Dakle, pre nego što spasite prašumu od parazita generacija vaših roditelja, pokušajte da se oslobodite parazita u ormaru u svojoj sobi. “

„Uspeh je loš učitelj. On zavodi pametne ljude i natera ih da misle da ne mogu da izgube.“

„Ako ne možete da učinite ništa dobro, makar učinite da izgleda dobro.“

„Strpljenje je ključni element uspeha.“

„Život nije fer – navikni se na to!“

„Ako ste rođeni siromašni, onda to nije vaša krivica, ali ako odete s ovog sveta siromašni, onda je to vaša krivica.“