Ovo je najtužnija priča koju ćete ikada pročitati – majka se odrekla svog deteta jer ima Daunov sindrom

Sudbina se poigrala sa Evgenijem Anisimovim, ocem koji nije želeo da sina s Dovnovim sindromom ostavi u domu kako je želela njegova supruga.

Lekar im je rekao ovu vest nekoliko minuta nakon rođenja malog Miše.

„Bojim se da je vaša beba rođena sa Daunovim sindromom“, rekao je lekar.

– Da budem iskren, nisam znao šta da radim kad sam saznao za to. Mislio sam da moram da isključim sve emocije, da postanem racionalan, da podržim ženu jer sam mislio da joj je teže.

„Rezultati testova stigli su za nekoliko dana, a lekari do tada nisu ništa rekli mojoj supruzi“, rekao je mladi otac.

Posle ovih informacija, jedva je uspeo da se oporavi.

– Ono čega se sećam je da sam tada napustio bolnicu i plakao, ali ne zadugo. Kasnije sam se postideo tih suza. U mom životu se ništa loše nije desilo, još uvek sam imao ruke i noge, znanje, odlučnost, aktivnost, radoznalost.

“Desilo se kako sam planirao, rodio mi se sin. Ali moje dete je bilo posebno, njegov život i budućnost su drugačiji“, rekao je.

Ovaj otac je, pored loših vesti od lekara, doživeo novo razočarenje, ovog puta od supruge koja nije bila spremna za takvu odgovornost.

– Uvek smo imali dobar odnos pun poverenja. Imali smo raznih perioda, poteškoća, nedostatka novca, razdvajanja. Ja sam momak koji se prilagođava svemu, ali u ovom slučaju sam bio spreman da se raspravljamo i objasnio sam da ćemo sve prevazići.

“Ali rastali smo se, sada mi je jasno da se ona uplašila i da je pogrešila, ali bilo je kasno da promenimo stvari. Planirao sam kako će mališan uživati u izlasku sunca, kako ću ga voditi na roštilj, kako ćemo uživati u životu.

Nekome se može činiti da će mu život biti nesrećan, ali on će imati svoj život. Nisam ni pomišljao da ga ostavim u sirotištu, to bi bilo nehumano.“