Ovo je doktorka koja nas je napustila zbog virusa korona: Na svet donela stotine beba, veliki gubitak za sve

Odlazak doktorke ginekologije Biljane Natić Ljumović (59) od korona virusa u Nišu duboko je pogodila mnoge njene pacijente u Nišu, ali pre svega u rodnom Prokuplju.

– Izgubili smo doktorku koja je svakoga umela da sasluša, da trudnici pomogne telefonom, da od kuće dođe na posao i pomogne pacijentkinjama. Ogroman gubitak – napisala je M.T.

Naime, doktorka koja je od 21. marta bila na respiratoru je kako se pretpostavlja zarazila žena koja je za Dan žena 8. mart došla u Niš, a potom je bila u jednoj niškoj poliklinici gde radi i prem.nula doktorka. Posle ginekološkog pregleda, ona je obavila pregled i kod plastičnog hirurga koji je takođe u toj klinici zaražen virusom Covid 19.

– Četvrta ž.tva covida 19 doktorka. Ginekolog. Imam potrebu da kažem da joj je pola mog Prokuplja zahvalno na tome kako je odradila najvažnije stvari u njihovim životima. Donevši živote na ovaj svet – samo je jedan od statusa na društvenoj mreži Tviter.

U Prokuplju gde je ona radila do prelaska pre dve godine u niški Dom Zdravlja, ne mogu da preciziraju koliko je beba ona donela na svet, ali kako kažu, sigurno se meri s nekoliko stotina.

Jedan od obolelih lekara kaže da ne zna kako se zarazio:

– Ne smem javno da pričam. Spala mi je temperatura, jedem neke čorbice jer i ne osećam neku glad. Pitaj boga gde sam se zarazio. Ne verujem da sam na klinici jer su tu ležeći pacijenti koji su od ranije tu, možda od nekog ko je dolazio u posetu, ko zna – kaže nam jedan od obolelih doktora.

Izvor: kurir.rs