Ovo je ćerka Silvane Armenulić: Bilo joj je samo 12 kada je ostala bez majke, a evo i po kome je dobila ime

Kada je čuvena Silvana Armenulić po*inula u saobraćajnoj nezg0di, njena ćerka Gordana imala je samo 12 godina. Njoj je i danas veoma teško bez majke, koja ju je uvek vodila svuda sa sobom, kad god je mogla.

Silvana Armenulić rođena je 1939. godine u Doboju kao Zilha Barjaktarević, a umetničko ime Silvana dobila je po italijanskoj glumici Silvani Mangano.

„Kako mi nije teško, kao da se juče desilo. Kad sam odvajala te fotografije, sva sam drhtala. Isplaka sam se“, rekla je pre nekoliko godina Silvanina ćerka „Explozivu“, pa nastavila: „Pamtim jednu gužvu gde je mama bila fantastično obučena, prelepa, prosto blistala. Volela sam što sam tu uz nju. Stvarno me je vodila svuda sa sobom kad god je mogla“, dodala je ona.

Gordana je ime dobila po majci njenog oca Radmila.

Silvanu je Radmilo Armenulić zaprosio u jesen 1961. godine, a venčali su se 26. oktobra, bez znanja roditelja. Posle sklapanja braka u opštini, otišli su u kafanu „Vidin kapija“, da bi posle toga Radmilo odveo suprugu u roditeljski stan.

Silvanine prve godine braka izgledale su kao bajka. 1964. godine dobili su Gordanu. Takođe, Silvani je bilo izuzetno važno to što njen suprug nije tražio da ona prestane sa kafanskim pevanjem.

Izvor: kurir.rs