Ovo iskustvo ne može da se poredi ni s jednom ulogom, glumac porodio suprugu: „Video sam strah u ženinim očima“

Vuksan Rovčanin iz Vrbasa, koji trenutno sa porodicom živi u Švedskoj, jedan je od retkih supruga i očeva koji je porodio svoju suprugu Natali kod kuće.

Glumac, koji je bio deo ekipe filma o tajnom agentu Džejmsu Bondu „Spektra“, kaže za Kurir da ovo iskustvo ne može da se poredi ni s jednom ulogom.

– To je bila luda noć. Dobio sam 25. septembra moju petu ćerku. Nismo stigli da odemo do bolnice, a hitna ponoć nije dolazila, pa sam ja morao da obavim porođaj – kaže Vuksan i dodaje:

– Nisam stigao da se uplašim. Nisam imao vremena da razmišljam. Video sam strah u ženinim očima. Gledala me je i očekivala da je spasem. Na trenutak sam pomislio „ovo nije stvarno, ja samo sanjam“.

Hitna pomoć je stigla kad je sve već bilo gotovo.

– Došli su desetak minuta nakon porođaja. Ušle su dve devojke koje nisu dosad izlazile na ovakav poziv. Rekle su mi da im je ovo noćna mora, pa je došla još jedan hitna da pomogne prvoj. Lekari su me pohvalili i rekli da sam bio sabran i koncentrisan, a žena je izjavila da joj je ovo bio najbezbolniji porođaj – priseća je Rovčanin.

Mama i ćerka Teodora smeštene su u bolnicu, a ponosi tata postao je ubrzo medijska zvezda.

– Priča o porođaju se brzo pročula, a naš sveštenik me je pozvao ujutru da čestita. Pitao me je za ime, a ja mu kažem da je žena odlučila da se zove Teodora. Kaže sveštenik: „Reč si mi uzeo iz usta. Danas je Sveta Teodora. Jeste li to danas odlučili“, a ja mu kažem pre pola godine. Teodora znači dar od boga, a ona se rodila na Svetu Teodoru i meni na ruke. Pop mi je rekao da u kući imam crkveno dete i da mi je to dar od Boga – naglašava ponosni otac.

Vuksan, koji sad ima ćerke Vanesu (12), Emu (11), Anastasiju (2), Isadoru (1) i bebicu Teodoru, kaže da više ne priželjkuje naslednika.

– Srećan sam što imam samo ćerke. Sinovi nisu baš uvek tako dobri. Ne bi smetalo da dobijem još jednu ćerku jer ako dobijem sledećeg sina, moramo onda još jedno dete da pravimo. Mora sin da ima druga, tj. brata. Ne može sam da se bori sa sestrama. Sada imam šest spavaćih soba i sedam sedišta, a šta ću da radim ako dođu još dva deteta – zaključuje glumac.

Izvor: kurir.rs