Ovih pravila se uvek pridržavala: 16 saveta baba Vange za dobro zdravlje i dugovečnost

Slepa proročica Baba Vanga rođena u Makedoniji 1911.godine predvidela je početak Drugog svetskog rata, potonuće ruske nuklearne podmornice Kurs, pa i rušenje kula Bliznakinja u Njujorku.

Predvidela je, osim brojnih svetskih događaja i datum svoje smrti 11. avgusta 1996. godine. Ali, osim proricanja budućnosti, skupljala je samoniklo bilje i od njega pravila lekovite pripravke.

„Sve što nam je potrebno za izlečenje je oko nas, u zavičaju oko nas, priroda nam je sve dala“, govorila je Baba Vanga.

Isceliteljka nije bila protiv lekara i standardne medicine, osim u svom slučaju. Ipak, često je upozoravala kako su sintetički lekovi loši i opasni.

„Zatvaraju vrata kroz koja priroda u telu uspostavlja ravnotežu“.

16 pravila za dobar i dug život:

Volite se, težite dobrim mislima i delima, jer to je za sve najbolji lek.

Bugarska je blagoslovljena zemlja jer tu raste mnogo lekovitog bilja – čuvajte ga kako bi i ono čuvalo vas.

U lečenju biljem, ako posebno nije drugačije određeno, najpre se polivajte vodom u kojoj su se kuvale biljke jer njihovo lekovito dejstvo najbrže proniče kroz pore na koži.

Preterano korišćenje lekova je štetno jer lekovi zatvaraju vrata kroz koja treba pustiti da s biljkama uđe priroda i da uspostavi narušenu ravnotežu u bolesnom čoveku.

Tokom leta hodajte bosi kako ne biste prekinuli svoju povezanost sa zemljom.

Decu tokom leta pustite da se svuda igraju – neka se prljaju, neka trče. Na taj način će se zaštiti od bolesti kada dođe zima.

Uveče, pre nego što legnete, obavezno operite noge, još bi bilo bolje, ako možete, da se istuširate. Tako ćete sa tela isprati ne samo prljavštinu, isparavanja plinova s ulice i umor, nego i sve negativne misli koje vam ometaju san.

Naučite da se pravilno odmarate. Dan je stvoren za rad, a noć je stvorena za kvalitetan odmor. Da biste bili zdravi i radno sposobni, idite na spavanje u 22 h i ustanite ujutro između 5h i 6h.

Često pijte čaj napravljen od šumskih plodova. Takvi čajevi čiste organizam i pravi su izvor zdravlja.

Barem jednom nedeljno jedite kuvano žito i pijte vodu kako biste se očistili organizam i dobili snagu.

Što više se krećite i radite. Lenjost je bolest koja šteti ne samo psihički nego i fizički.

Čistoću uzdignite u kult! Prljavština, bilo fizička ili duhovna, suprotna je onome što je stvorio Bog, što je uvek čisto i lepo.

Ne perite se jako vrućom vodom.

Više koristite domaće sapune i prirodna sredstva koja ne štete ljudskom organizmu.

Ne preterujte s gnojem i hemikalijama. Hrana se truje i priroda je već duboko zahvaćena time, a takav način tretiranja prouzrokuje mnoge bolesti.
Učite se strpljenju, pre svega.

Izvor: stil.kurir.rs