Ovako je dobijena bitka da Bogdan igra za Srbiju: Uključio se vrh države, evo koliko je novca dato

Generalni sekretar Košrkaškog sveza Srbije Dejan Tomašević objasnio je zbog čega je moralo da se plati dodatno osiguranje za beka Sakramento Kingsa Bogdana Bogdanovića da bi se on priključio nacionalnoj selekciji.

Za dodtano osiguranje bilo je potrebno platiti 140.000 evra, što je KSS uz pomoć države uspeo da isplati.

– FIBA je pre dve godine preuzela na sebe teret osiguranja NBA igrača. Svi NBA igrači koji igraju za nacionalne timove, pokriveni su FIBA osiguranjem. Nažalost, osiguravajuca kuća zadržala je mogućnost da igrači koji su relativno povređeni, ili su operisani, imaju dodatno osiguranje. Bogdan je prošle godine imao jednu operaciju, pa je KSS u septembru morao da plati dodatno osiguranje – rekao je Tomašević na konferenciji za medije u Štark areni.

On je dodao da je ovog leta taj problem bio očekivan, ali da je prepiska sa FIBA, Sakramentom i NBA trajala tri nedelje.

– Uz veliku pomoć Zorana Radovića i Vlada Divca uspeli smo da osiguranje smanjimo sa 355.000 dolara na 140.000 evra, što je za nas veliki izdatak. Obratili smo se Ministarstvu sporta, Vladi, državi i oni su razumeli značaj Bogdanovog igranja na Svetskom kupu. Hvala predsedniku, Vladi i ministru sporta što su nam uplatili taj novac. Mi smo ga već prebacili osiguravajućoj kući, pa je Bogdan “pokriven“ i nema problema da zaigra za Srbiju – zaključio je Tomašević.

Izvor: telegraf.rs