Ovakav odgovor niko nije očekivao: Vojislav Šešelj izneo svoje mišljenje o protestima

Srpska radikalna stranka smatra opravdanim reakciju građana i njegovo izražavanje protestom, ali ne i n.silje, izjavio je Vojislav Šešelj i izrazio saosećanje sa policajcima i građanima u protekla dva dana.

Šešelj je apelovao na mlade i neiskvarene ljude, koji nemaju skrivenih namera, da ne učestvuju u sukobima, kao i na policiju da bude još strpljivija.

Lider radikala smatra da su demonstracije izbile spontano i ne isključuje mogućnost da na protestima ima manjih grupa koje je vlast ubacila, što objašnjava time da nasilje trenutno odgovara samo vlasti jer, kako navodi, sada mogu da vode borbu protiv nasilja kako se ne bi pričalo o drugim problemima u zemlji.

Šešelj ocenjuje da je bilo i prekoračenja ovlašćenja za šta, kaže, je odgovoran ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, a za celu situaciju odgovornim smastra predsednika Aleksandar Vučić.

Ocenio je i da je vlast nevešto odgovorila na izazove epidemije virusa ko.ona. Nije, ističe Šešelj, bila najgora u odnosu na svet, ali je napravila određene greške.

Izvor: espreso.rs