Ovaj prah ima svaka kuća, a zmije od njega beže – otarasite ih se i ne brinite za dvorište

Čak i ako većina korisnih zmija nisu otrovnice, često su nepoželjni gosti na našim imanjima. Uređenje samog terena, odnosno staništa je relativno jednostavan način da se smanji mogućnost nastanjenja u vašoj bašti.

Većina ovih predatora radije bira hladna, vlažna i mračna staništa, kao što su gomila, drva, dasaka ili gusti grmovi ili visoka trava. Naime, ista ova mesta rado biraju miševi i glodari. Kako bi smanjili mogućnost pojave zmija otklonite potencijalna skrovišta i za grabljivicu i za lovinu.

Redovno kosite travnjak i kratite živu ogradu pogotovu onu koja raste blizu tla. Naslažite kamenje i drvo za ogrev dalje od bašte i kuće, a još idealnije bi bilo na policama. Takođe, hranu za ljubimce držite u zatvorenim kontejnerima.

Dolazi leto, ali i najezda zmija sa njim. Ovaj prah će vam pomoći da ih se otarasite, ukoliko ga pospete po dvorištu.

Svi su čuli za soda bikarbonu, ali možda ne i za to da upravo ona štiti od zmija.

Prah sode bikarbone pospite po dvorištu, i na taj način ćete oterati zmije. Naime, kako neka istraživanja pokazuju, zmije se plaše ovog praha i beže od njega.

Psi veoma burno reaguju na blizinu zmija, a često se obračunavaju sa njima. I svakako, nezaobilazne morke. Morke su životinje koje se oglašavaju kada je u blizini zmija. U narodu vlada verovanje da ukoliko imate morku u dvorištu da tu zmija neće doći. Morke su odlične i u borbi protiv glodara i štetočina.

Izvor: agromedia.rs