Ovaj dečak je heroj: Stariji brat (4) je donirao koštanu srž kako bi spasio braću blizance

Stariji brat je rizikovao svoj život tako što je donirao svoju koštanu srž braći blizancima. Njegov rizik se isplatio! U oktobru 2017. godine, braća Giovanni i Santino Demasi su prerano rođeni. Nisu mogli ići kući jer bi mogli biti zaraženi opasnim bakterijama van bolnice.

Giovanni i Santino rođeni su sa hroničnom naslednom bolešću koja je oslabila njihov imunitet zbog čega su bili jako podložni infekcijama i bolestima.

To se mora lečiti da ne bi bilo posledica. Zbog toga su blizanci trebali transplantaciju koštane srži koja bi ih mogla izlečiti.

U bolnici je praksa testirati braću ili sestre obolelih kako bi se utvrdilo postoji li mogućnost doniranja.

Njihov najstariji brat, 10-godišnji Dominik, je isto preboleo tu bolest kao beba. Kada je imao samo jednu godinu, primio je transplantaciju pupčane vrpce od anonimnog donora koja ga je spasila.

Ostao je samo četverogodišnji Majkl, drugi brat blizanaca, koji nije imao tu bolest te se ispostavilo da bi on bio savršen donor za oba blizanca.

Roditelji su jako dugo i naporno razmišljali o tome kako sve objasniti Majklu i dati mu priliku da sam odluči.

Majka Robin i njen suprug su objasnili ceo proces Majklu – rekli su mu da će biti bolno, da uključuje jako veliku iglu ali da tako može pomoći svojoj braći.

Majkl je ujedno znao da je odluka na njemu i da ne mora ništa učiniti ako ne želi…

A dogodilo se sledeće…