Ova bakica zaboravila je torbu u busu 83, a onda je uletela u drugi: Imala je sreće što je naletela na ovog čoveka

Na neprijatne scene u gradskom prevozu skoro da smo navikli da gledamo, pa se prijatno iznenadimo, čak i ostanemo u čudu kada, umesto vike, netrpeljivosti, svađe, budemo svedoci jednog lepog dela vozača GSP.

Naime, u četvrtak u kasno posle podne u autobusu 83, u Zemunu, na autobuskom stajalištu kod Pošte u Glavnoj ulici ušla je zadihana bakica, koja se odmah uputila ka vozaču. Tihim glasom, stidljivim, čak i zabrinutim rekla mu je da je zaboravila tašnu u prethodnoj osamdesetrojci. Ni sama ne zna kako ju je zaboravila, ali eto zaboravila je, izvinjavala se bakica.

„Pa nikakav problem“, istog momenta joj je rekao vozač. „Sada ćemo zvati kolegu da vidimo gde je torba. Jeste li samo sigurni da je prethodna 83?! Ne brinite, gospođo“, ljubazno joj se obratio, umirivao je. Okrenuo je kolegu na mobilni, u dve rečenice saznao da je bakina torba baš kod njega.

Bakica ju je detaljno opisala, tako da nije bilo sumnje da je njena.

„Ne brinite, torba će biti na okretnici“, rekao joj je ljubazan vozač, a bakici je pao kamen na srca. Tresući se jedva je sela, presrećna što je naletela na divnog čoveka koji je odmah odlučio da pomogne.

„Svaka ti čast, čoveče“, javila se žena koja je sedela tik iza vozača i bila svedok cele priče. „Uradili ste tako lepu stvar. Kako ste to odmah, smireno i sa puno razumevanja rešili problem i pomogli bakici“, dodala je i uhvatila bakicu za ruku da je smiri.

Izvor: kurir.rs