Ostavila sam ga jer mi je dosadio, a onda sam ga videla sa drugom i postala ljubomorna – Kako da ga vratim?

Bili smo u vezi četiri godine i nekako mi je sve postajalo dosadno. Jedno te isto. Dođi kući, ručaj, čujemo se telefonom, doći će po mene, ili ćemo kod njega, ili u park, malo izađemo s društvom i ponovo.

Šta znam. Mislila sam da ga volim i da on voli mene. Počela sam da sanjam čudne snove. U snu mi se javljao jedan čovek koji mi je pružao ruku a ja sam osećala veliku ljubav prema njemu. Želela sam da krenem za njim, ali kao da sam bila vezana za nešto, nisam mogla da se pomerim.

Ovaj san sam vrlo često sanjala i razgovarala sam sa ljudima koji znaju da tumače snove i zaključak je bio da treba da ga napustim. Tamo negde je jedan čovek s kojim ću osetiti pravu ljubav, a sa ovim samo gubim vreme.

Raskinula sam s njim pre tri meseca. Rekala sam mu da mi je dosadno s njim i da ga više ne volim. Tada sam ga prvi put videla da plače, delovao je veoma uznemireno. Preklinjao me je da razmislim. Davao mi vremena da razmislim, da oslušnem svoje srce i odlučim da li ga zaista više ne volim.

Zvao me je često, skoro čitav mesec , progonio me, molio da se vidimo i još jednom razgovaramo. Drugarice su mi rekle da sam vrlo surova, da je dečko mnogo patio zbog mene, da sam mu slomila srce. No, ja sam bila neumoljiva.

Odlučila sam da stavim tačku na tu priču i stavila sam. Mesec dana nakon što sam prekinula s njim, iznenada je prestao da zove, kao da je nestao. Nedostajao mi je malo, ali pretvarala sam se da mi je laknulo sada kad je konačno gotovo.

Pre nekog vremena videla sam ga u gradu sa devojkom. Držali su se za ruke, smejali se i gledali se u oči. Izgledali su zaljubljeno. Tada sam shvatila da me je preboleo i da ima novu devojku.

Onako, nije loša, izgleda dobro, ali nije mi ni blizu, čak ni do kolena, što kažu. Nisam ljubomorana, ali odlučila sam da se malo poigram s njim. Možda sam pogrešila, ali u trenutku sam želela da mi se vrati, da ponovo bude moj.

I tako sam mu napisala poruku, malo provokativnu, kako sam cela vrela i da želim da dođe kod mene. Odmah je stigao odgovor, poruka od njega, u kojoj mi je rekao da čim mi je vruće, izgleda da se pripremam za pakao … i još neke odvratne stvari. To znači samo jedno, da me mrzi, a ja ne želim da me mrzi.

Sada želim da ga vratim, ali ne znam kako. Kako da popravim stvari?