Ostavila me je, potom je htela ćerku da pošalje u dom – naravno da sam je ja uzeo

Bezbroj je primera sebičnih i egoističnih roditelja koji se, gledajući sopstveni interes, surovo ophode prema svojoj deci, koja ni za šta nisu kriva pa ni za svoje postojanje.

U januaru 2015. godine, Ričard Džonson je postao otac male Persefone. Samo mesec dana kasnije, majka je pokupila bebu i pobegla u Kaliforniju. Ubrzo je odlučila da dete preda na usvajanje ako Ričard ne dođe po nju.

Dvadesetjednogodišnji otac nije mnogo razmišljao. Odmah je ušao u avion i sa ćerkom se vratio kući. Majka ih je napustila, a Ričard je uveren da je ova odluka rezultat postporođajne depresije.

Iako nespreman, odlučio je da treba da se brine o svojoj ćerkici. Zajedno sa mnogim samohranim očevima podelio je svoje iskustvo na portalu ,,Život oca” kako bi motivisao druge u sličnoj situaciji.

„Prve nedelje bili smo samo nas dvoje. Bio sam nervozan i uplašen očinstva. Nisam bio siguran da li mogu i da li umem da se brinem o svojoj devojčici“, napisao je.

„Čitao sam svaku knjigu o roditeljstvu, gledao sam video zapise koje sam mogao da pronađem na YouTubeu o tome kako da ispletem kosu i lakiram nokte, ali i kako da se nosim sa roditeljskim problemima. Tada sam počeo da pratim ovu stranicu i shvatio sam da postoje i drugi očevi koji su u sličnoj situaciji.”

„To mi je dalo samopouzdanja i pomoglo da lakše prihvatim stvari“, dodao je. „Ričard i njegova ćerka su danas srećni, a prijatelji ga često pitaju za savet.

Njegovo pismo postalo je viralno pre više od četiri godine, a danas se širi društvenim mrežama kao podsetnik da ništa nije nemoguće, pa i to da muškarac sam brine o detetu.