Oprala je kosu pivom i dogodile su joj se fantastične promene – uradićete isto kada vidite dejstvo

Svi znamo da je pivo jedan od najkonzumiranijih pića u Srbiji. Ali, da li ste znale da pivo može da vas donese i te kako dobre stvari za negu vaše kose? Pivo možete kupiti bilo gde, ali, ovaj trik sa pivom će vam doneti fantastične promene. Jedino što je bitno jeste da pivo ima manji procenat alkohola, da vremenom ne bi isušio kosu.

Pranje kose pivom može vašoj kosi može doneti volumen, sjaj, takođe može dovesti kovrdžavu kosu u idealnu formu. Ukoliko do sada niste preferirale pivo, za ovu svrhu ćete ga sigurno zavoleti.

Pivo sadrži magnezijum, fosfor, maltozu i kalijum, a to ga čini dobrim prirodnim proizvodom za negu kose.

Pivo je izuzetno ako vam se kosa brzo masti. Redovnim ispiranjem kože glave pivom ne samo da ćete nahraniti koren kose vitaminima neophodnim za rast, nego ćete smanjiti mašćenje kose i redukovati pojavu peruti.

Oni koji imaju tanku dlaku gotovo odmah pri prvom tretmanu primetiće da im dlaka deluje deblje i da su dobili na volumenu kose. Bogatsvo vitaminima B kompleksa ali i drugih minerala čini pivo pravim izborom za podsticanje rasta kose.

Evo kako da isperete kosu pivom:

Sve što vam je potrebno jeste čaša izvetrelog piva. A postupak je sledeći: Operite kosu svojim šamponom i stavite regenerator za kosu, ali samo na krajeve. Posle toga, sipajte pivo na kosu, počevši od korena. Dobro umasirajte u teme kose. Ostavite da deluje 10-15 minuta, nakon toga hladnom vodm isperite pivo sa kose. Dovoljno je da ovaj postupak ponavljate jednom nedeljno. Za bolje rezultate, pranje kose pivom obogatite i prirodnim uljima dobrim za kosu, možete koristiti i maslinovo ili kokosovo ulje.

Kada govorimo o pravim rezultatima, iskustva sa stavljanjem piva na kosu su uglavnom pozitivna. Neki tvrde da im je od njega kosa bila lepša, drugi da je bila jača, treći da je sjajna. Jedina mana koju uglavnom navode jeste miris piva. Ali i pored toga, miris ne traje dugo i brzo izvetri, pa uz malo dobrog vremenskog planiranja pivo za kosu može biti i vaš dobar trik.

Devojke sa tankom kosom takođe imaju veoma pozitivna iskustva. Njihova iskustva sa pivom za kosu govore da je ovo odličan tretman ako se koristi bez ispiranja, jer naizgled čini dlaku debljom i jačom.

Pivom su posebno oduševljeni oni koji imaju loknastu kosu jer im jednostavno ispriranje omogućava da imaju lepe lokne koje drže pod kontrolom. Sve u svemu, ne može škoditi ako probate ovaj trik i možda se uverite u njegovo pravo dejstvo za negu kose. Činjenica je da su žene širom sveta oduševljene!