Oni su najlepša definicija ljubavi: Vole se poslednjih 80 godina, a za vas imaju samo jedan savet

Dama od 100 godina, zajedno s svojom jačom polovinom, Masao Matsumoto (108) ulazi u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji bračni par na svetu. Zajedno imaju 208 godine, petoro dece, 13 unučića i 25 praunučića i dalje se vole.

U svetskim medijima je odjeknula vest da postoji Japanski par koji je u braku 80 godina, za to su dobili i javno priznanje. Nije bajka, niti nemoguća misija, oni su vrlo stvarni i iskreni u svojoj ljubavi.

Na sreću svih koji se i dalje pitaju kako to ljubav fuknkcioniše i da li postoji tajni sastojak dugotrajnosti, Mijako Matsumoto (100) godina tvrdi da ima i zove se strpljenje! Ona je bila dosta strpljiva i uspela da pregura težak period koji su imali u životu i time očuva njihov odnos. Ali za sve je potrebno dvoje. Oni su se našli.

Venčali su se 1937. godine, upoznali su se malo ranije preko poznanika i započeli svoju priču u jeku rata. Masao je bio pozivan nekoliko puta u vojsku i tom pozivu je morao da se odazove i napusti suprugu sa dvoje dece, bez garancije da će se ikada vratiti kući. Međutim, sreća je bila na njihovoj strani i on se vratio porodici 1946. godine. Od tada do dana današnjeg uživaju u skladnom odnosu i velikoj porodici.

Oni osećaju svaki dan zahvalnost za život, i kako Mijako naglašava, toliko je zahvalna da bi mogla da zaplače. Ono što je svima fascinantno jeste da se i posle toliko godina zajedničkog života i dalje vidi da ljubav između njih dvoje postoji i ne jenjava.

Ruka u ruci ako na početku zabavljanja. Ovaj veliki i značajan jubilej su proslavili prihvatanjem sertifikata od Ginisove knjige rekorda i u krugu porodice.

Izvor: aska.rs