Omiljeni likovi serije Vojna akademija o snimanju serije: „Snimanje serije za mene je velika anegdota“ kaže Morača

Glumci kažu da nova sezona zahteva mnogo veću fizičku spremnost i borbenost nego ranije, ali da su i oni u kondiciji jer su naučili da im je na snimanju to od velikog značaja.

Snimanje serije “Vojna akademija 5”, čije emitovanje je uveliko počelo, bilo je najzahtevnije do sada ako je suditi po rečima glumaca. Snimalo se na nekoliko lokacija, a u svemu su im pomagali vojni stručnjaci.

– Snimanje “Vojne akademije” je jedna velika anegdota. Moj lik je u ovoj sezoni u balansu između privatnog i poslovnog života, između dužnosti i ljubavi, i to je ono što će biti njegova lekcija tokom ove sezone. Naravno da pokušava da sazri kao i svi ostali, ljudi generalno pokušavaju da objasne sebi šta im se događa, da dođu u kontrolu svojih misli i emocija i da se razvijaju kao najbolji mogući.

Jako bih voleo da dođe do šeste sezone jer je to uigran tim, zadovoljstvo je igrati. Uslovi su dobri. Svi već znamo o čemu se radi i šta je poenta ove serije, a tu bi trebalo da bude solidarnosti i taj osećaj pripadnosti koji svima fali u ovom vremenu – kaže Slaven Došlo i ističe da je na setu uvek dobra atmosfera.

– Stvarno se dobro zabavljamo, međutim, ja nisam taj koji pamti anegdote i ko izvodi mnogo šala. To bi trebalo da pitate Đoleta Stojkovića. On je taj koji je non-stop spreman na šalu – otkriva Slaven, a mi smo upravo to i uradili.

Đorđe Stojković i u ovoj sezoni nastavlja da intrigira publiku kroz lik Gruje. Dok istovremeno radi na opereti “Vesela udovica”, za Super TV otkriva da je u ovoj sezoni, osim što je zabavljao ekipu, savladao strah.

– U ovoj sezoni lik Gruje je kompleksniji. Bilo mi je teško, ja se bojim visine, ali sam morao da se penjem uza zid visok 30 metara. Peli smo se pomoću sopstvene snage, ali smo bili opasani sa užadi za slučaj da skliznemo. Moj kum je legenda Sokolova i zbog njega nisam mogao da dozvolim da neko vidi da se bojim pa sam stisnuo zube i popeo se a da nisam ni reč rekao – priznaje Đorđe, koji će i u ovoj sezoni nastaviti vezu sa mesarkom Marom:

– Gruja nastavlja vezu sa Marom, ali ga ona smara i ljubomorna je. On odlazi u Sprecijalnu brigadu, što je elita srpske vojske. To je baš teška obuka, koju smo snimali na Tari. Bilo je ludo, teško i zanimljivo. Gruja je sada zreliji, desiće se mnogo zanimljivih stvari, završio je pet godina studija i sada je spreman za nešto novo.

U petu sezonu vratio se i glumac Miloš Timotijević, sada kao potpukovnik Vaske. U četvrtoj sezoni nije bio deo ovog projekta, a kako nam otkriva, njegov lik će sada biti dosta uzbudljiviji.

– Nastavili smo tamo gde smo stali u trećoj sezoni. Što se tiče mog lika, potpukovnika Vasketa, biće uzbudljiviji, duhovitiji. U ovoj sezoni se nalazi između dve vatre i snalazi se. To je u stvari komedija – kaže Miloš i dodaje da ukoliko otkrije kako će se razvijati njegov romantični odnos sa Jelisavetom Orašanin, uništiće svu čar.

– Odnos sa Jelisavetom je jedna od dve glavne linije koju moj lik vuče, ako otkrijem šta će se dešavati, upropastiću iznenađenje.
Glumac kroz osmeh priča da je sa snimanja upamtio uporne komarce.

– Više pamtim sama snimanja nego anegdote, ali ono što neću zaboraviti su komarci. Snimali smo tokom leta i oni su nas pojeli, mislim da su u jednom trenutku i hranu jeli – kaže Miloš.


Dragana Dabović otkriva da je ova serija deo njenog života devet godina:

– Ne bih mogla da zamislim proleće i leto bez snimanja. Moj lik sazreva i postaje porodična žena od one radoznale klinkice. Najviše se prati Sasin mentalni razvoj kada se bori za porodicu kao lavica.

Izvor: blic.rs.