Oglas američke firme izazvao pomamu: Nude platu od 5.000 evra – Ne treba vam fakultet, samo 3 veštine

Tržište rada postaje sve šarenije zbog oglasa za posao za koje ne treba fakultetska diploma. Jedan takav oglas izazvao je opštu pomamu, a u njemu poslodavac nudi mesečnu zaradu od 5.000 evra za posao dispečera.

Donedavno su ovakve cifre bile nedostupne domaćem stanovništvu, ali nedostatak radne snage i dolazak stranih firmi kod nas, doveo je do velikog obrta. Dobro plaćen posao i zavidne plate mogu se lako pronaći samo ako se poznaju neke tražene veštine, što vrlo često nema nikakve veze za završenom školom i obrazovanjem. Poznavanje određenog stranog jezika, najčešće engleskog, poznavanje rada na računaru, komunikacija sa klijentima… neke se koje se danas dobro plaćaju.

U oglasu za dispečera, američka kompanija koja posluje u Beogradu nema visoke uslove koje bi potencijalni zaposleni trebalo da ispune. Iako bi mnogi pomislili da za zavidnu cifru koju nudi i traži nemoguće, to ovoga puta nije slučaj. Kako stoji u oglasu, prva i glavna stavka koja se očekuje od kandidata je da ima najmanje dve godine radnog iskustva u industriji transporta.

Drugi uslov je znanje engleskog jezika, što je i očekivano imajući u vidu da je u pitanju američka firma koja iako posluje na teritoriji Srbije ima strane klijente i vozače koji voze po celom svetu a sa kojima bi dispečer trebalo svakodnevno da komunicira. Ostali uslovi su da je kandidat timski igrač, da je ljubazan i da ima energiju i glad za uspehom, da bude samostalan i inovativan i poslednji od uslova koje poslodavac ima je da spremnost na rad u popodnevnoj smeni do ponoći, odnosno po američkom radnom vremenu.

Odgovornosti koje će budući radnik na pomenutoj poziciji da ima su koordinacija ruta, upravljanje rasporedom i osiguranje da vozači imaju podršku koja im je potrebna za uspeh. Pored visoke plate, koja se kreće od 1.500 do 5.000 evra, radnicima se nudi pristup najnovijoj tehnologiji, alatima i obuci koji će im pomoći da se istaknu u svojoj ulozi i ostvare pravi uticaj na poslovanje. Kompanija nudi mogućnosti za rast i napredovanje u karijeri, pored konkurentne plate nudi i bonus i proviziju i neograničen potencijal zarade.

Izvor: mondo.rs