Od sada i lečenje na daljinu: Ovo su trendovi savremene medicine

Savemeno doba donosi mnoge novine koje su nekada izgledale potpuno nemoguće. Jedna od njih je i lečenje na daljinu. Mnogi se pitaju da li je to trenutni trend ili budućnost koja će ubrzo zavladati svetom?

Telemedicina je počela da se razvija kod nas još 2000. godine, ali povodom trenutne situacije koja je zadesila svet znato je napredovala.

Svetska zdravstvena organizacija telemedicinu definiše kao „način da se uz korišćenje telekomunikacionih i informacionih tehnologija pruže medicinske usluge bez obzira na to gde se geografski nalaze davalac zdravstvene usluge, pacijent, medicinska informacija ili oprema“.

Verovatno se pitate kako funkcioniše lečenje na daljinu. Najpre morate imati pametni telefon kako bi instalirali potrebnu aplikaciju. Zahvaljujući aplikacijama za praćenje zdravlja uvek ćete imati uvid u stvari kao što su pritisak, nivo šećera u krvi, holesterol i sl.

Najbolji način za lečenje je svakako tradicionalni – odlazak lekaru. Ali, budite spremnni na nove tehnologije koje nam donosi savremeno doba.

Izvor:eklinika.rs