Od ponedeljka novi zakon: U zatvor će se ići za BRZU VOŽNJU, prolazak na CRVENO, ali to NIJE SVE!

Vozačima koji voze brže od 140 km/h u naselju i 220 km/h na autoputu ili imaju više od dva promila alkohola u krivi preti do 60 dana robije, predviđaju izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja koje stupaju na snagu od utorka, 3. aprila! Iza rešetaka će završiti i oni vozači koji budu preticali kolonu preko pune linije ili najmanje dva puta prođu kroz crveno svetlo u roku od 10 minuta.

Pored ovih pet prekršaja, novi zakon donosi kategoriju 11 „izuzetno teških kršenja propisa“ za koje će vozači dobiti drakonsku kaznu od 100.000 do 120.000 dinara, 14 kaznenih poena i osam meseci zabrane upravljanja vozilom (pogledajte tabelu). Takođe, sankcije za nevezivanje pojasa i upotrebu mobilnog za volanom duplirane su sa 5.000 na 10.000 dinara.

Kako za Informer objašnjava direktor Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović, ovi propisi su opravdano ovoliko rigorozni, jer na putevima u Srbiji još uvek gine ogroman broj ljudi.

– Samo prošle godine u saobraćajnim nezgodama poginulo je 579, a povređeno 21.318 ljudi. I dalje je brzina „najveći ubica“ na našim putevima, a velikom broju udesa „kumuju“ pijani vozači. To je razlog zbog čega su kazne za ovakve prekršaje drastično pooštrene, pa oni najbahatiji koji voze brže od 140 km/h u naselju i 220 km/h na autoputu ili imaju više od dva promila alkohola u krvi i treba da idu u zatvor. Mnogi misle da ovo povećanje kazni služi samo za punjenje budžeta, ali nisu svesni da se od kazni godišnje prikupi od 25 do 30 miliona evra, a troškovi saobraćajnih nezgoda, samo u 2017, iznose oko 270 miliona evra. Od naplaćenih kazni država ne može da plati ni lečenje povređenih, a da ne pričamo o drugim troškovima – jasan je Okanović.

Profesor na Saobraćajnom fakultetu Milan Vujanić, koji je i sam učestvovao na pravljenju ovih izmena zakona, smatra da su nove, pooštrene kazne morale biti još drastičnije.

– Neke izmene su dobre, a za neke sam predlagao da budu još strože! Tipičan primer je smanjena granica za alkohol, za koju ja smatram da treba da bude „nula“, a ne 0,2 promila! Takođe, onaj ko u gradu vozi brže od 140 km/h ne radi to slučajno nego svesno, pa bih ja tom vozaču doživotno zabranio upravljanje automobilom! Podatak koji govori u prilog tome koliko je opasno divljati automobilima po gradu jeste da ako pešaka udari vozilo brzinom većom od 80 km/h, on gine na licu mesta – tvrdi Vujanić.

Izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja donele su i strože propise za nove vozače i oštrije kazne za vožnju dece u kolima na nepropisan način (pogledajte tabelu), kao i povećavanje sankcije za nevezivanje pojasa, telefoniranje tokom vožnje ili nepropisne i nečitke tablice na 10.000 dinara. Uz sve to, stručnjaci su podržali i smanjenje kazni za vožnju zaustavnom trakom, upravljanje vozilom noću samo sa upaljenim pozicionim svetlima i situacije u kojima je istekla vozačka dozvola ili registraciona nalepnica. Takođe, preticanje bicikla, traktora, motokultivatora, zaprega i radnih mašina više se ni neće smatrati prekršajem.

– Ja sam se zalagao da bude dozvoljeno preticanje preko „pune linije“ sporih vozila i mislim da je odlično što se to više ne kažnjava. Na našim putevima ima deonica gde je puna linija duga preko 5 km i nebulozno je da toliko dugo vozimo iza, recimo, motokultivatora. Takođe, pojedine kazne su bile drakonske i dobro je što su smanjene – kaže Vujanić.

Kazne koje su smanjene
* Kazna za vožnju zaustavnom trakom je smanjena sa 100.000-120.000 dinara, 8 meseci zabrane i 14 poena na 20.000-40.000 dinara, 3 meseca zabrane i 6 poena.
* Kazna za vožnju noću na osvetljenom delu puta samo sa pozicijama smanjena je sa 15.000-30.000 dinara, 3 meseca zabrane i 2 poena na 10.000 dinara.
* Kazna za isteklu vozačku dozvolu više od šest meseci je smanjena sa 15.000-30.000 dinara, 3 meseca zabrane i 5 poena na 10.000 dinara.
* Kazna za upravljanje vozilom čija je registraciona nalepnica istekla za više od 30 dana je smanjena sa 6.000-20.000 dinara i 2 poena na 10.000 dinara.

Šta se više neće smatrati prekršajem
* Biće dozvoljeno preticanje preko „pune linije“ sporih vozila – bicikala, traktora, motokultivatora, zaprega i radnih mašina.
* Motocikli više neće morati da idu jedan iza drugog kada se kreću u grupi.
* Preticanje ovih vozila preko „pune linije“ nikada nije dozvoljeno ispred prevoja, na prevoju, ispred i u nepreglednoj krivini, ako se vozilo zaustavlja radi propuštanja pešaka na pešačkom prelazu, kao i ako se ta vozila kreću u koloni.

Jagodina, 28.jula 2017. – Na autoputu Beograd – Nis, na „koridoru 10“ kroz Pomoravlje, saobracaj je veceras gust, mnogo je vozila i na traci prema Beogradu i Nisu, ali nema guzve. FOTO TANJUG/ DUSAN ANICIC/ bg

Povećane kazne za pojas, mobilni i tablice
1. Kazna za korišćenje mobilnog telefona tokom vožnje – 10.000 dinara (bila je 5.000 dinara)
2. Kazna za nevezivanje pojasa – 10.000 dinara (bila je 5.000 dinara)
3. Nepropisno postavljane ili nečitke tablice – 10.000 dinara (bila je 3.000 dinara)

Pravila za nove vozače
– Trajanje probne dozvole povećano je sa jedne na dve godine. *
– Ne smeju upravljati vozilom veće snage od 80 KW (108ks). **
– Ne smeju voziti brzinom većom od 45 km/h u naselju, 72 km/h van naselja i 110 km/h na autoputu.
– Ne smeju voziti od 23 časa do 6 časova ujutru.
– Ne smeju da koriste telefon tokom vožnje, čak ni uz blutut uređaje.
– Nulta tolerancija na alkohol.
– Mlađi od 18 godina moraju voziti sa osobom koja ima vozačku dozvolu bar pet godina, maksimalno mogu voziti tri saputnika.
* Za mlađe od 19 godina probna dozvola traje do 21. godine
** Osim ako je u društvu člana porodice koji ima dozvolu duže od pet godina.

Izvor: srbijadanas.com