Od 170 gradova i opština u Srbiji, korona virus potvrđen u 21 mestu: Najviše obolelih u Beogradu, Nišu i Valjevu

Od ukupno 384 potvrđena slučaja korona virusa, gotovo polovina ih je u Beogradu, gde je registrovano čak 158 slučajeva.

To i nije toliko neočekivano, s obzirom da je srpska prestonica grad sa najvećim brojem stanovnika. Koji je i prethodnih dana, pored Niša i Valjeva, bila epicentar infekcije.

U isto vreme, to je i razlog, zbog koga bi u ova tri grada uskoro mogle da budu uvedene i nove mere. Sve u cilju sprečavanja pandemije korona virusa, kako je danas najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Dobra vest je što je od više od 170 gradova i opština u Srbiji, korona virus potvrđen u 21 mestu.

Prema broju obolelih, odmah iza Beograda slede Niš sa 40 osoba kod kojih je registrovan virus, a zatim i Valjevo sa 38. Nakon njih, slede Novi Sad sa 21 obolelim, Čačak sa 13, Kragujevac 12 i Kruševac i Ćuprija po 10.
Svi ostali gradovi imaju jednocifren broj zaraženih. A među njima su Kikinda, Vranje, Užice, Požarevac, Zaječar i Pančevo.

Kako je rečeno danas na redovnom preseku stanja u Srbiji, po jednog obolelog imaju Vrnjačka banja, Temerin, Sombor, Bačka Topola, Sremski Karlovci, Zrenjanin i Leskovac.

Takođe, danas je rečeno da je broj onih pacijenata koji su trenutno na respiratorima 24. Što je za tri više u odnosu na prethodni dan.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da očekuje povećanje broja zaraženih korona virusom, zbog većeg broja testiranih građana. Kako je istakao, od juče je testirano više od 260 osoba. U toku dana će biti testirano još oko 500 građana.

Takođe, najavio je da će se za destak dana na dnevnom nivou testirati oko 3.000 ljudi dnevno. Zbog čega će i rasti broj zaraženih. Prema najnovijim podacima Ministarstva pravde, u tri posebna pritvora, u Vršcu, Pirotu i Požarevcu, danas se nalazi ukupno 96 građana. Koji su prekršili meru samoizolacije koju im je odredila sanitarna inspekcija.

Taj broj je od juče povećan za 21. A sva ova lica se terete za krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije izazvane virusom korona.

Izvor: blic.rs