Od 1. maja Srbi na grčke plaže mogu i bez vakcine, ali ovaj uslov moraju da ispune

Osnivač i predsednik Građanske stranke Grka Srbije i Udruženja Grci Srbije, Vasilios E. Proveleggios kaže da je ministarstvo turizma je u pregovorima oko sistematizacije kovid pasoša, odnosno sertifikata o vakcinaciji i od toga zavisi da li će državljani Srbije moći da uđu u Grčku od 1. maja ili 1. juna.

Kada je reč o uslovima koje će Grci tražiti za ulazak stranaca van Evropske unije na njihovu teritoriju, on kaže da će to biti ili sertifikat o vakcinaciji ili brzi antigenski test koji će nevakcinisani uraditi na samoj grčkoj granici.

– Izvesno je da će od 1. maja u Grčku moći da uđu državljani Velike Britanije, kao i Izraela, jer je sa ovim zemljama Grčka potpisala bilateralne sporazume o ulasku i definisala uslove – pojašnjava sagovornik.

Kada je reč o državljanima Srbije koji žele da odu u Grčku i pitaju se kad će im to biti omogućeno, gospodin Vasilios E. kaže da je sada loptica u dvorištu Srbije:

Datum od kog će državljani Srbije moći da uđu u Grčku zavisi od pregovora Ministarstva turizma i grčkih nadležnih organa.

Izvor: kurir.s