O ovom prilogu bruji cela Srbija: „S obzirom na to da se kravi daju doze za goveda, za žene bi sigurno moglo da bude jefitnije od toga“

Televizija Hepi emitovala je prilog u kome je poredila medicinski zahvat na kravi, odnosno životinji, i ženama – praveći tako direktnu paralelu između žena i krava.

Objašnjavajući lečenje steriliteta kod krava, novinar koji je radio prilog emitovan na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, naveo je da bi sličan princip mogao da se primeni na žene, jer bi bilo jeftinije.

“Možda bi doktori humane medicine i ginekolozi mogli da odu na neki lep kurs na Veterinarski fakultet, to bi nam diglo natalitet, a i bilo bi jeftinije. Cela procedura lečenja steriliteta uz pomoć prida košta ispod sto evra, spirala za krave košta 1800 dinara. Ali koštaju i hormoni itd. S obzirom na to da se kravi daju doze za goveda, za žene bi sigurno moglo da bude jefitnije od toga. Sigurno manje od hiljade i hiljade evra koliko daju naše žene pa i naša država na stranim klinikama”, rečeno je u prilogu.

Prilog je emitovan jutros oko osam časova i pedeset minuta, a snimci su se proširili na društvenim mrežama, gde su usledile oštre kritike domaće javnosti.

“Jel to on uporedio žene sa kravama? Hoće li neko da plj*ne tog stvora kad ga sretne u gradu? Hvala”, glasi jedan od tvitova.

“Pa samo nepismeni moroni koji apsolutno nisu upućeni u proces vantelesne oplodnje mogu snimiti ovaj ogavni prilog..budala ima pa ima, ali zašto se medijski eksponiraju, ostaće večna tajna RTS ! Kakva usr*na televizija je javni servis..šteta, jer ima odličnih emisija na Rts2 i 3”, napisao je još jedan korisnik pomenute društvene mreže.

“Ludak ima i ime, zove se Uroš Davidović. Msm, glupo je ovako anonimno da se iščuđavamo, a on priča raznorazne gluposti po poljoprivrednim TV emisijama skoro 20 godina”, glasi još jedan komentar.

Inače, novinar koji je radio prilog je Uroš Davidović, koji se takođe uključio u raspravu.

– Ljudi , ja sam kritikovao efikasnost našeg sistema kada dođe do vantelesne. Loša je. To je sve. No, to je bolno pitanje, to razumem ali uvrede ne razumem, nije na mestu, tim pre što je namera bila dobra …a lično sam u udruženju koje pokušava da popravi stvari .Zato sam ljut – poručio je novinar.

Izvor: nova.rs