Novi selektor, nove promene: Dvojac ponovo u reprezentaciji Srbije

Mladen Krstajić je blizu odlaska sa klupe reprezetnacije Srbije, a to automatski znači i da će se dva igrača vratiti u nacionalni tim.

Kako smo već ranije i pisali, gotovo je sigurno da će Luka Milivojević i Matija Nastasić ponovo biti deo reprezentacije. Odlazak Krstajića ujedno znači i njihov povratak.

Srbija će u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo – 7. septembra protiv Portugalije, zatim i sa Luksemburgom i Ukrajinom sa novim selektorom, dobiti i nove-stare igrače.

Takođe, kao što smo tada najavaili u reprezentaciju će se vratiti i Nemanja Matić, koji će se do tada oporaviti od povrede.

Podsetimo, novi selektor biće Ljubiša Tumbaković čije će “ustoličenje“ biti sutra od 14 časova, kada će i formalno biti smenjen dosadašnji selektor Mladen Krstajić.

Ispred Tumbakovića biće postavljen samo jedan cilj – plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine, uoči nastavka kvalifikacija u septembru kada „orlovima“ dolazi u Beograd prvak Evrope Portugalija.

Reprezentacija Srbije posle tri utakmice ima četiri boda u B kvalifikacionoj grupi, isto koliko i Luksemburg, ispred je Ukrajina sa 10, a iza Portugalija sa dva iz isto toliko mečeva, dok Litvanija ima jedan.

Ljubiša Tumbaković (66) je u trenerskoj karijeri radio u Radničkom iz Novog Beograda, Obiliću, Haitanu, Partizanu, AEK-u iz Atine, Al Nasru, Šandongu, Stil Azinu, Vuhanu, a od 2016. je bio selektor Crne Gore. Sa „sokolovima“ se rastao pre nekoliko dana kada je odbio da vodi meč protiv reprezentacije tzv. Kosova.

Izvor: kurir.rs