Novi propisi od 30. januara: Rešen problem registracije spornih vozila iz inostranstva

Izmenama i dopunama Pravilnika o utiskivanju identifikacionih oznaka  dozvoljeno je ukucavanje brojeva motora za polovne automobile uvezene iz inostranstva.

Rešenje problema koji već više od godinu dana muči uvoznike i prodavce, ali i vlasnike polovnih automobila uvezenih iz inostranstva je stiglo.

Najnovijim izmenama i dopunama Pravilnika o utiskivanju identifikacionih oznaka, objavljenim u Službenom glasniku od 22. januara, konačno će biti omogućena registracija polovnih automobila iz uvoza.

Novi propili počinju da važe od 30. januara. Omogućiće registrovanje velikog broja vozila koja zbog izbledelih i zarđalih, odnosno nečitljivih brojeva motora nisu mogla da budu registrovana i koja zbog toga više od godinu stoje na parkinzima i auto-placevima iako su potpuno ispravna.

Poslednjim izmenama propisa predviđena je nova jednostavnija procedura naknadnog utiskivanja identifikacionih oznaka motora (tzv. PUS-ovanje) za vozila koja se u Srbiju uvoze ili su već uvezena kao korišćena, čime bi ovaj problem trebalo da bude rešen.

Izvor: telegraf.rs