Novak se nalazi na novoj Forbsovoj listi: Đoković vredi čitavo bogatstvo, a samo je jedan teniser ispred njega

Novak Đoković, prvi reket sveta, nalazi se na 55. mestu najnovije Forbsove liste koja prati zaradu javnih ličnosti. Đoković je jedini rangirani Srbin, a od tenisera ispred je Rodžer Federer, koji je zauzeo visoku 11. poziciju.

Inače, Forbsovo rankiranje uzima u obzir novac koji su peihodovali sportisti, glumci, javne ličenosti, bez radzvajanja po kategorijama.

„Forbs“ je našeg Novaka Đokovića stavio na 55. mesto liste, i njegovu zaradu od prošlog do ovog juna procenio na 50,6 miliona dolara.

Što se sportista tiče Lionel Mesi je četvrti sa 127 miliona dolara, šesti je Kristijano Ronaldo sa 109 miliona, dok je Nejmar sedmi sa 105, a Rodžer Federer zauzima 11. poziciju na listisa 93,4 miliona dolara.

Na prvom mestu je pevačica Tejlor Svift! U protekloj godini zaradila je 185 miliona dolara! Na drugom mestu je rijaliti cica i kozmetički „superstar“ Kajli Džener, koja je inkasirala 170 miliona dolara. Treći je Kanije Vest, reper i preduzetnik, koji je najviše zahvaljujući brendu Yeezy zaradio čak 150 miliona dolara…

Izvor: srbijadanas.com