Novak počistio Šapovalova i plasirao se u 3. kolo Šangaja: Đoković silovito prošao u osminu finala (VIDEO)

Novak Đoković plasirao se u osminu finala turnira u Šangaju, na kome brani trofej osvojen prošle godine. Naš as je relativno lako ispratio sa terena Denisa Šapovalova sa 6:3, 6:3.

U duelu učenika i učitelja (zajedno trenirali u Monte Karlu) sasvim očekivano bio je bolji najbolji na svetu. Pokazao je da je najboji i kada neko u potpunosti skine njegovu igru ili kada pokuša da ga natera da da sopstveni maksimum. U početku se igralo gem za gem, ali bez ikakvog ugrožavanja servisa našeg asa. Uostalom u prvom setu je na servis izgubio tek jedan poen! Jedan!

I naravno da je samo vrebao pad koncentracije Kanađanina do kog je došlo u osmom gemu, kada je napravi brejk, a onda ga samo potvrdio sa nulom.

Drugi set je doneo identičnu sliku, tu je mladi pripadnik sledeće generacije, ali sada sve nervozniji. Iz minut u minut! Opasno je preznojio Novaka kada je u drugom gemu imao brejk loptu, ali ništa više od toga.

Peti gem je doneo brejk (3:2), koji je mnogo značio našem asu. Uostalom, stisnuta pesnica i poruka publici govore mnogo o tome. Slično je reagovao i Denis kada se kasnije provukao, ali jednostavno protiv našeg asa nije mogao.

Šteta je što je odmah naleteo na njega, jer bi možda bio kost u grlu malo slabijim rivalima.

Ovako je Novak odbranuo trona krenuo onako kako smo očekivali, a u osmini finala ga čeka stari znanac – Džon Izner, koji ga je dobijao samo na tlu Severne Amerike.

Izvor: blic.rs