Novak Đoković uložio pravo bogatstvo u nekretnine – ukupno vrede 21.000.000 evra

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je do sada u kupovinu nekretnina uložio 21 milion evra. Đoković je u svojoj karijeri zaradio oko 145.000.000 dolara, pa je jedan deo tog novca uložio u stanove koje poseduje u Njujorku, Majamiju, Tivtu, Beogradu, Monte Karlu i vilu u blizini Fruške gore.

Prošle godine, Novak je kupio ceo sprat u zgradi u naselju Vest 65, pa je to sada njihova oaza. Paparaci su često slikali Srbina dok šeta u blizini svog doma sa naslednicima, kao i dok je sedeo s prijateljima u obližnjem kafiću. Tu investiciju na Novom Beogradu Novak je platio oko 550.000 evra.

Pre dve godine postao je vlasnik luksuznog stana u Majamiju u zgradi koja se nalazi tik uz Atlantski okean. Za to je izdvojio, prema pisanju američkih medija, neverovatnih 6.700.000 dolara. Ovo neverovatno zdanje nalazi se na obali Majami Biča. Savršeno je za porodični život. Ima tri spavaće sobe, tri kupatila, a prozori su od poda do plafona. Novaku i njegovoj porodici su na raspolaganju dva privatna bazena, spa-centar, sauna, fitnes-centar, bar, a najbolji teniser sveta ima i ključ od ekskluzivnog privatnog parka.

2019. godine, kupio je i nekretninu u Njujorku, tačnije na Menhetnu. Kako je tada izvestio Vol strit džornal, za dva stana Đoković je platio 5.400.000 dolara, a prvi komšija mu je jedan od najboljih fudbalera sveta Kristijano Ronaldo. Zgrada predstavlja remek-delo arhitekture i građevinarstva, a sastoji se iz dve kule. Za izgled objekta zaslužan je čuveni arhitekta Renco Pjano, koji je takođe dizajnirao i zgradu u Majamiju u kojoj Novak ima stan.

Novak Đoković već godinama ima i dupleks u Porto Montenegru, odnosno u Tivtu, čija je vrednost 2.200.000 evra. Ispred zgrade nalazi se marina, a kompleks u kom Nole ima stan raspolaže teniskim i fudbalskim terenom, kao i terenom za polo, luksuznim hotelima, bazenima, prodavnicama i restoranima, dok su mu komšije ruski tajkuni, američki i engleski biznismeni.

Porodica srpskog tenisera već neko vreme gradi i vilu u Sremu, na obali Pavlovačkog jezera. Prema nekim procenama, ta nekretnina koštaće ga oko 3.500.000 evra.

Isto toliko vredi i njegov dom u Monte Karlu, koji se nalazi na jednoj od najprestižnijih lokacija. Novak i njegova porodica tu provode najviše vremena, a u njihovom komšiluku su Luis Hamilton i Karolina Voznjacki.

Izvor: kurir.rs