Novak Đoković u istorijskom finalu AO: Za titulu protiv boljeg iz meča Zverev-Medvedev

Novak Đoković će se boriti za devetu titulu na Australijan openu i 18. Grend slem trofej u karijeri. Novak je Aslana Karaceva, kvalifikanta iz Rusije koji je pravio čuda u Melburnu, vratio u realnost i kao brzi voz proleteo pored njega sa 6:3, 6:4, 6:2.

Snage su bile na terenu ujednačene samo u prvih šest gemova susreta, nakon toga se upalila turbo mašina prvog reketa sveta koji je servisima i riternima razorio odbranu Karaceva.

Novak Đoković je na samo korak od osvajanja novog trofeja u Melburnu, što bi ga primaklo na samo dva Grend slema od Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Samo jedan čovek će stajati na putu do tog ostvarenja, a taj čovek će biti Danil Medvedev ili Stefanos Cicipas koji u petak izjutra igraju svoj polufinalni duel.

Đoković je prilično oprezno ušao u susret sa Karacevom, pokušavao je da apsolvira servis protivnika kojem je to bilo prilično veliko oružje sa kojim je sticao prednost u poenu. Išlo se gem za gem, nije Novak imao prilike da ugrozi Karaceva, ali sa druge strane, nije ni dozvoljavao protivniku da se previše razmaše (3:3).

Ipak, Nole u sedmom gemu dodaje gas, uzima svoj servis gem, a onda pravi brejk sa nulom. Tačno se videlo da je u tom momentu stekao uvid u koju stranu najviše protivnik šalje prvi udarac, a onda je povezao još četiri poena za veliko otvaranje i prvi korak ka finalu Australijan opena.

U drugom setu je održana pravi čas tenisa od strane Đokovića kojem je trebalo samo 20 minuta da dođe na velikih 5:1. Kada je Rus gubio svoj servis, gubio ga je sa nulom, što je bilo zaista impresivno gledajući sve te riterne koje najbolji na svetu vraća.

Probudio se Karacev je totalne letargije, sastavio neke delove, napravio brejk i došao do do 5:4 iznenadno, a onda je imao i još dve prilike da se totalno vrati u set. Ipak, dobri servisi su omogućili Đokoviću da zaustavi taj nalet ruskog čuda i priđe na samo korak od finala u Melburnu.

Toliko snage istroši ruski teniser da na svom servisu ne može da pokaže nikakav otpor i to se dešavalo veoma često, prečesto kada vam je preko puta mreže Novak Đoković. Brejk u trećem setu je stigao odmah na startu, i to ponovo sa nulom.

Uzvraćen mu je bio u četvrtom gemu (2:2), zaista iznenadno, jer je Karacev dorastao Novaku samo bio u momentima, ali je već u narednom gemu stigao novi brejk koji je zacementirao prolaz u finale Australijan opena. Ostao je još jedan korak. Istorija se piše, pero je Đokovićevoj ruci, samo je potrebno da napiše broj 18.

Izvor: telegraf.rs