Novak Đoković progovorio o završetku karijere: Srpski teniser otkrio do kada će igrati

O konkretnim razmišljanjima vezanim za kraj karijere nije često govorio.

Kao figuru za poređenje uzeo je Rodžera Federera, koji prkosi godinama, a ima ih 38.

Đoković je posle trijumfa u finalu Vimbldona, upravo protiv Švajcarca, izjavio da mu Federer zbog dugovečnosti u vrhunskom tenisu predstavlja inspiraciju.

„To zavisi od različitih okolnosti. Pre svega, ne mogu da razmišljam sebično i da kažem, eto, igraću tenis u punoj sezoni još deset godina, a da ne mislim o svojoj porodici. To mora da bude usklađeno s familijom, decom, ženom, našim životom. Mora da se zna koje su stvari prioritet“, kaže Đoković i dodaje:

„U suštini, i dalje se trudim da, manje-više, igram tokom sezona u onoj meri u kojoj sam igrao poslednjih desetak godina. Već sam dugo u teniskom vrhu, koji dosta troši, tako da situacija definitivno nije ista kao što je bila pre deset godina. I u smislu tela, i osećaja, i vitalne energije za igranje tenisa. Ali i dalje sam motivisan. Imam podršku i supruge, i familije, braće i roditelja. Imam dobar tim oko sebe, i dok god imam taj osećaj koji se javlja svaki put kad izađem na teren, ja bih igrao tenis. Ne vidim kraj iza ugla. Ali svestan sam da će vrlo brzo da dođe momenat kada ću morati da smanjim igranje. Jednostavno, moraću da se usredsredim samo na određene turnire i da na taj način verovatno izbacim ‘broj jedan’ kao cilj. Ali, o tom potom“.

Izvor: kurir.rs